Ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) αναδείχτηκαν στη Νεάπολη Ιωνικός και Λεβαδειακός, στην αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Ads

Έτσι και οι δύο ομάδες πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα, παραμένοντας βέβαια χωρίς νίκη, με τους Βιωτούς να είναι κερδισμένοι, καθώς πήραν πόντο εκτός έδρας από ανταγωνίστρια ομάδα (στη μάχη της παραμονής στη κατηγορία).

Με τον ενθουσιασμό της έδρας του, ο Ιωνικός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και η κυριαρχία του μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες στο 8’ και στο 11’, με τη δεύτερη να είναι η μεγαλύτερη με την εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν να καταλήγει στη συμβολή των δοκαριών. Παρ’ όλα αυτά, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Λεβαδειακός έχασε τη δική του τεράστια ευκαιρία στο 14’ με τον Κωνσταντινίδη να αστοχεί σε τετ-α-τετ.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού Μάρκοβιτς, που πραγματοποίησε καίριες επεμβάσεις όπως στο 28’ σε νέο σουτ του Άοσμαν και στο 37’ σε σουτ του Μύγα έξω από την περιοχή και έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια.

Ads

Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός ισορρόπησε σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα, κρατούσε με μεγαλύτερη ευκολία τον Ιωνικό μακριά από την περιοχή του, ενώ η είσοδος του Λούα-Λούα έδωσε πνοή επιθετικά, αφού στις αντεπιθέσεις υπήρχε περισσότερη ταχύτητα κι ένταση σε σχέση με τον Μουτίνιο που ήταν η επιλογή στη βασική ενδεκάδα.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή με διαφορά ενός λεπτού, καθώς αρχικά στο 80’ ο Λούα-Λούα νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη, σε φάση που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, αλλά πιθανότατα δεν υπήρχε κάποια παράβαση, ενώ ο Μάρκοβιτς στη συνέχεια είπε «όχι» σε λόμπα του Αντούνες.

Τελικά ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη στο 90΄, καθώς ο Τσιριγώτης βρέθηκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Αντούνες, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Μύγας, Άοσμαν, Μασάς (66’ Μίλος), Μεντόσα (67’ Λοβέρα ), Μάντζης, Ν. Ιωαννίδης ( 67’ Ελευθεριάδης)

Λεβαδειακός  (Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Βήχος, Τζημόπουλος (λ.τ. 65’ Μπάχανακ), Βινίσιους (λ.τ. 85’ Λιάγκας), Κωνσταντινίδης, Συμελίδης (λ.τ. 74’ Χάμοντ), Μέχια, Μπέλμοντ, Μουτίνιο (46’ Λούα Λούα), Βρακάς (85’ Τσιριγώτης), Δούμτσιος

Διαιτητής: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)
Βοηθοί: Μωϋσιάδης Θεόφιλος (Ηπείρου), Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
VAR: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
AVAR:Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας)