Τα φαβορί επικράτησαν στους δύο πρώτους αγώνες του final-8, στην πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία των μονών ματς λόγω της πανδημίας. Η Ίντερ σχετικά εύκολα ξεπέρασε το εμπόδιο της Λεβερκούζεν (2-1), σε αντίθεση με την Μάντσεστερ που χρειάστηκε ένα πέναλτι στις αρχές της παράτασης για να αποκλείσει τη μαχητική Κοπεγχάγη (1-0).

Ads

Αυτές οι δύο μαζί με την Σεβίλλη είναι και τα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League, αλλά ο τρόπος διεξαγωγής των προημιτελικών με τους μονούς αγώνες, είναι πιθανό να επιφυλάσσει εκπλήξεις. Άλλωστε τα μονά ματς ευνοούν τον αδύνατο, με δεδομένο ότι ο ισχυρός δεν έχει άλλη ευκαιρία να επανορθώσει αν ηττηθεί.

Ίντερ – Μπάγερν Λεβερκούζεν 2 – 1 ( 15΄Βαρέλα, 21΄Λουκάκου – 24΄Χάβερτς )

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις και πέταξε εκτός συνέχειας του Europa League την Λεβερκούζεν, πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-1. Φτωχό το σκορ βάσει των ευκαιριών των Μιλανέζων, μπορούσαν κι άλλα γκολ και να καθαρίσουν πιο εύκολα το ματς και να μην έχουν άγχος μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Ads

Στα ημιτελικά της διοργάνωσης, πλέον η Ίντερ, που θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Σαχτάρ Ντόνετσκ-Βασιλεία. Ιστορικό ρεκόρ στη διοργάνωση ο Ρομέλου Λουκάκου καθώς έγινε ο μόνος ποδοσφαιριστής που σκοράρει για εννιά διαδοχικά παιχνίδια!

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ σε έξι λεπτά για την Ίντερ, στο 15′ με Μπαρέλα και στο 21′ με Λουκάκου. Οι Γερμανοί μείωσαν με τον Χάβερτς στο  24΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο φορές το VAR αναίρεσε αποφάσεις του διαιτητή για πέναλτι.

ΙΝΤΕΡ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φρέι, Μπαστόνι, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ, Λουκάκου, Μαρτίνες

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Μποζ): Χραντέκι, Λ. Μπέντερ, Τα, Ταπσόμπα, Σινγκράβεν, Μπαουμγκάρντλινγκερ, Παλάσιος, Χάβερτς, Ντέμιρμπαϊ, Ντιαμπί, Φόλαντ

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη 1 – 0  ( 93΄ Φερνάντες πεν.)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σπατάλησε πολλές ευκαιρίες σε κανονικό αγώνα και παράταση, ώσπου τελικά κατάφερε με το πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες στο 93΄ να επικρατήσει 1-0 της Κοπεγχάγης στο έξτρα ημίωρο (κ.α. 0-0)  στον δεύτερο προημιτελικό του Europa league και να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σεβίλλης ή Γουλβς.
 
Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στην Κολωνία, οι «κόκκινοι διάβολοι» απείλησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχαν τρία δοκάρια, δέχτηκαν κάποια πίεση σε ορισμένα σημεία, όμως έφτασαν στην πρόκριση με το πέναλτι του Πορτογάλου ηγέτη τους. Η Κοπεγχάγη αποδείχθηκε σκληρό εμπόδιο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δικαίωσε την έως εδώ πορεία της.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ρομέρο, Ουάν Μπισάκα, Μπεγί (70′ Λίντελεφ), Μαγκουάιρ, Γουίλιαμς, Πογκμπά, Φρεντ (70′ Μάτιτς), Γκρίνγουντ, Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ(113′ Λίνγκαρντ), Μαρσιάλ (121′ ΜακΤόμινεϊ).

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Στάλε Σολμπάκεν): Γιόνσον, Βαρέλα (105′ Μπάρτολετς), Νέλσον, Μπγιέλαντ, Μπόιλσεν, Ζέκα, Στάγκε (105′ Μουντράζιγια), Φαλκ (111′ Μπέβινγκ), Πεπ Μπιέλ (57′ Οβιέδο), Γουίντ Νταράμι (57′ Κάουφμαν).

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και το γκολ της αναμέτρησης