Στο νέο βιβλίο του «Αδρεναλίνη» ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς αναφέρεται στο πως έφτασε μια ανάσα από τη Νάπολι, υπογράφοντας τελικά στη Μίλαν.

Ads

«Μπέβερλι Χιλς, φθινόπωρο 2019. Είναι βράδυ. Μόλις είχαμε επιστρέψει σπίτι ύστερα από γεύμα σε εστιατόριο. Χτυπάει το τηλέφωνο. «Ο Μίνο θα είναι» μαντεύει η γυναίκα μου. Έπεσε μέσα. Δεν ήταν και δύσκολο. Ο Μίνο Ραϊόλα, μάνατζέρ μου εδώ και λίγες ημέρες με είχε τρελάνει. Οι Los Angeles Galaxy είχαν αποκλειστεί από τα playoff του MLS κι είχα πάρει την απόφαση να κρεμάσω τη φανέλα μου. Ο Μίνο προσπαθούσε να μου αλλάξει γνώμη.

-Ζλάταν ένας ποδοσφαιριστής του δικού σου επιπέδου, δεν είναι δυνατόν να τελειώσει την καριέρα του στην Αμερική. Όλοι θα πουν πως προτίμησες την εύκολη λύση. Πού πήγε το λιοντάρι, ο βασιλιάς της ζούγκλας;

-Μίνο έχω πάρει την απόφασή μου. Πείσε με για το αντίθετο. Μόνο με έναν τρόπο μπορείς να το κάνεις. Δώσε μου αδρεναλίνη. Δεν θα πάω οπουδήποτε. Θέλω μια πρόκληση. Έχεις καμία τέτοια;

Ads

Εκείνο το απόγευμα βλέπω στην τηλεόραση το ντοκιμαντέρ του HBO για τον Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα. Κάποια στιγμή δείχνει έναν παλιό αγώνα της Νάπολι. Στην εξέδρα μια τρέλα! Το γήπεδο γεμάτο, οι φίλαθλοι ο ένας πάνω στον άλλον, να ουρλιάζουν, να χτυπιούνται, να χτυπούν τύμπανα. Νιώθω αδρεναλίνη στις φλέβες μου, να φουσκώνει ο λαιμός μου, να πάλλομαι!
Διαβάστε τη συνέχεια στο novasports.gr: Ιμπραχίμοβιτς: «Ήθελα να γίνω ο Ντιέγο»