Απαντώντας στην κριτική του πρωθυπουργού ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το παλιό που κατέστρεψε τη χώρα ο αρχηγός της Δεξιάς είπε: «Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για το παλιό, που λέτε ότι κατέστρεψε τη χώρα, να κοιταχτείτε λίγο στα υπουργικά έδρανα». Φωτογράφιζε τους υπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τον Α. Παπανδρέου, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σήμερα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τον έκαναν, από περιθωριακό σχήμα, κόμμα εξουσίας.

Ads

Επανήλθε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας: «Επιτέλους κ. Τσίπρα, ομολογήσατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ». Δεν του το είπε για καλό, για να τον πικάρει το είπε. Βεβαίως στον κατάλογο με τους πρώην ΠΑΣΟΚους και νυν συριζαίους που κυκλοφόρησε η Νέα Δημοκρατία υπάρχουν και χοντρά λάθη. Σίγουρα με πρόθεση.

Ο Νίκος Κοτζιάς, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Νίκος Τόσκας πέρασαν πολλά χρόνια της ενήλικης πολιτικής ζωής τους στο ΚΚΕ, αλλά αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για τους εικαστικούς… καλλιτέχνες της Δεξιάς. Πάντως, αν ψαχνόταν λίγο ο κ. Μητσοτάκης, θα εντόπιζε στη δική του κοινοβουλευτική ομάδα και στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρόσωπα που ήταν στο ΠΑΣΟΚ, μερικά μάλιστα στα πρώτα ηρωικά χρόνια του Κινήματος.

Το συμπέρασμα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ που κάποτε ήταν δημοφιλής προορισμός (κάτι σαν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη) για παράγοντες της Δεξιάς, του Κέντρου και της ιστορικής Αριστεράς, σήμερα (για την ακρίβεια από την αρχή της κρίσης) είναι ο τροφοδότης λογαριασμός που ενισχύει τις «καταθέσεις» άλλων κομμάτων.

Ads

Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν να έχει άγνοια του κινδύνου. Με τα φραστικά ολισθήματά του ενοχλεί εκείνους από τους οποίους περιμένει στήριξη στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές χωρίς να πάρει αυτοδυναμία. Το τελευταίο διάστημα τόσο αυτός όσο και τα δεξιά Μέσα Ενημέρωσης προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. ώστε μετά τις εκλογές να συνεργαστούν προκειμένου να μην επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να επηρεάσει τις εξελίξεις (νέες κάλπες με απλή αναλογική, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, συνταγματική αναθεώρηση).

Προχτές με τις παρεμβάσεις του στη Βουλή διέπραξε δύο σοβαρά λάθη που υπονομεύουν τη στρατηγική στόχευσή του. Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «νέο ΠΑΣΟΚ» (θα φρίξουν στη Χαριλάου Τρικούπη με την απρέπεια του πολιτικού, τον οποίον θεωρούν λιγότερο επικίνδυνο για τη χώρα απ’ ό,τι τον δημαγωγό, λαϊκιστή, ψεύτη και δήθεν αριστερό Τσίπρα) και εμμέσως χρέωσε στο «παλαιό ΠΑΣΟΚ» τη χρεοκοπία της χώρας, αφήνοντας έξω από το κάδρο τη Δεξιά (κι άλλο χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο των διαχειριστών της κληρονομιάς του παπανδρεϊσμού και του εκσυγχρονισμού). «Δύο στα δύο» μέσα σε λίγα λεπτά δεν το λες και καλή επίδοση.

Ανάγωγα

Αν ισχύει αυτό που υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, ότι ο Τσίπρας πούλησε το Μακεδονικό για να πάρει τις συντάξεις, υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να δεσμευτεί δημοσίως εδώ και τώρα πως, αν έρθει στην εξουσία και βρει τη Συμφωνία των Πρεσπών κυρωμένη, θα την καταργήσει αυθωρεί και παραχρήμα, δηλαδή αμέσως, χωρίς καθυστέρηση, πάραυτα, αυτοβοεί, αμελλητί, και γιατί είναι προδοτική και γιατί είναι προϊόν συναλλαγής. Διαφορετικά γίνεται συνεργός στο έγκλημα.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών