«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη… Είμαι στον στίβο 16 χρόνια, πιο πολλά από τη μισή ζωή μου. Είχα επιτυχίες μικρή αλλά και πολλά προβλήματα και χρειάστηκα πολλά χρόνια για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο, γι΄ αυτό είναι τόσο σημαντικό για μένα αυτό το μετάλλιο. Σχεδόν σταμάτησα, μετά ξανάρχισα, αλλά τελικά η χρονιά έχει πάει πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα…»

Ads

Η Κατερίνα Στεφανίδη, η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, που έδωσε μάχη στους Ολυμπιακούς του 2012 και τελικά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίου, γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1990. 

Χρίστηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2016 με άλμα 4,81 μ.

Ήταν τρίτη το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού το 2015.

Ads

image

Όμως, η Κατερίνα Στεφανίδη είναι βεβαίως, τα ρεκόρ της, αλλά και πολλά περισσότερα.

image

Η σχέση της με τον αθλητισμό πηγαίνει πολύ πίσω στον χρόνο. Όπως είπε άλλωστε, κάνει επί κοντώ από τα δέκα της χρόνια.

Η Κατερίνα φοίτησε στο 1ο γυμνάσιο της Παλλήνης όπου και κέρδισε τα εθνικά πρωταθλήματα.

image

Έσπασε τα εθνικά σχολικά ρεκόρ κερδίζοντας το χρυσό στην Γυμνασιάδα του 2006.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Χρυσή η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ – Πέταξε πάνω από τα 4,85 μ.

• Ρίο 2016: O Γιουσέιν Μπολτ πανηγύρισε το χρυσό της Στεφανίδη [ΦΩΤΟ]

Μεγαλώνοντας έσπασε όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στην ηλικία της, ενώ έσπασε και το παγκόσμιο ρεκόρ νέων (κάτω των 18) με άλμα στα 4,37 μ.

Εν ολίγοις, σε ηλικία 15 ετών ξεπέρασε τα 4,37 και πέτυχε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως για την ηλικία της

Το 2007 στο Παγκόσμιο Νέων που έγινε στην Οστράβα έφτασε την δεύτερη θέση με 4,25μ.

Το 2008 κέρδισε το χάλκινο με 4,25μ στο World Junior Championship στο Μπίντκος της Πολωνίας.

Την ίδια χρονιά κέρδισε υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους Στάνφορντ Κάρντιναλς.

Πλέον, η Κατερίνα είναι πτυχιούχος Νευροψυχολογίας και αυτή την περίοδο κάνει διδακτορικό στο τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

image

Ο σύζυγος και προπονητής της Μιτς Κρίερ

Και ήταν η Αμερική που θα άλλαζε τη ζωή της.

image

Σύντροφος αλλά και προπονητής της, ο Μιτς Κρίερ, είναι ο άνθρωπος που πήδηξε από τις κερκίδες τα ξημερώματα του Σαββάτου για να την αγκαλιάσει μόλις πήρε το χρυσό. «Ο Μιτς πίστευε το χρυσό μετάλλιο περισσότερο από εμένα. Ακόμα και στο Ευρωπαϊκό είχα μία αμφιβολία αλλά με έκανε να το πιστεύω. Για τον αγώνα εδώ είχαμε πει ότι το 4.85 είναι σημαντικό ύψος και μου βγήκε…» ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Κατερίνας μετά τον θρίαμβο της.

image

image

image

image

image
Γνωρίστηκαν στην Αριζόνα των ΗΠΑ όπου η Στεφανίδη βρέθηκε για αγώνες και παντρεύτηκαν τον Μάιο του 2015.

Από τότε είναι αχώριστοι.

image

H ανάρτηση της Κατερίνας στο facebook μετά το χρυσό

«Όπως φαντάζεστε την τελευταία βδομαδα δεν έχουμε κοιμηθεί καλά λόγω άγχους και ανυπομονησίας. Είναι λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στο Ρίο και πριν λίγο φτάσαμε στο δωμάτιο μας στο Ολυμπιακό χωριό. Για αυτόν το λόγο εγώ και ο άντρας μου αποφασίσαμε οτι αύριο (δηλαδή σήμερα) ειναι καλύτερα να περάσουμε μια μέρα μαζί ήρεμοι και χωρίς συνεντεύξεις. Ήταν ενα απίστευτο βράδυ και μια απίστευτη χρονιά και σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη και υποστήριξη σας. Θα επανέλθουμε στην πραγματικότητα αύριο μετά την απονομή η οποία ειναι στις 8:15 το βράδυ ωρα Ρίου» έγραψε η Κατερίνα πριν από λίγες ώρες στο facebook, ζητώντας λίγες στιγμές ηρεμίας μέχρι την καινούργια χαρά της απονομής.