Μπορεί οι αθλητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία να έχουν παραδοσιακά μεγάλη κόντρα εντός των αγωνιστικών χώρων, ωστόσο κάποιες φορές τα πράγματα «ξεφεύγουν» από αυτόν τον… κανόνα. Όπως στην περίπτωση του Κρις Μάζντζερ, ο οποίος πήρε χθες (11/2) την δεύτερη θέση στο λουτζ και έγινε ο πρώτος Αμερικανός που κατέκτησε μετάλλιο στο εν λόγω άθλημα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 29χρονος αθλητής αποκάλυψε με σημερινές δηλώσεις του τη γενναιόδωρη προσφορά ενός Ρώσου αντιπάλου του, η οποία τον συγκίνησε.

Ads

«Αυτό πηγαίνει κόντρα σε κάθε ρωσο-αμερικανικό στερεότυπο, αλλά ένας από τους Ρώσους αθλητές ήθελε πραγματικά να χρησιμοποιήσω το έλκηθρό του, επειδή δεν πίστευε ότι θα έρθει στους Ολυμπιακούς και ήθελε να ξέρει τι θα μπορούσε να κάνει αυτό» δήλωσε ο Μάζντζερ στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Αυτή η φιλία και η εμπιστοσύνη ήταν πραγματικά συγκινητική».

Ο 29χρονος Αμερικανός δεν αποκάλυψε το όνομα του Ρώσου αθλητή, αλλά τόνισε ότι η συγκεκριμένη προσφορά έγινε μόνο μερικές εβδομάδες πριν από την έναρξη των Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ. «Δεν θα αποκαλύψω το όνομα. Ήταν τρελό, συνέβη ένα πρωί» πρόσθεσε ο Μάζντζερ και συμπλήρωσε: «Αυτό δείχνει ότι νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο και υπάρχει αυτή η ανθρώπινη σύνδεση που διασχίζει χώρες και κουλτούρες και ο αθλητισμός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να το πετύχει».

Όσο για το έλκηθρο του Ρώσου αθλητή, ο ύψους 1,85 μέτρων και βάρους 98 κιλών Μάζντζερ υπογράμμισε ότι το δοκίμασε, αλλά «δεν δούλεψε. Είμαι υπερβολικά μεγάλος για το έλκηθρο».

Ads

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ