Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης εξέδωσε ανακοίνωση όπου ζητάει συγγνώμη για την επίθεση που δέχθηκε ο Γιαννιώτας από τον βοηθό προπονητή, Στεφάν Ζιλιά, αλλά παράλληλα κατηγορεί την εθνική μας ομάδα για άγριο παιχνίδι και τον Κώστα Μανωλά για την προκλητική του συμπεριφορά.

Ads

Σημειώνεται ότι η Εθνική απέσπασε χθες, τον πολύτιμο βαθμό από τη Βοσνία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018, ωστόσο το σφύριγμα της λήξης από τον Νίκολα Ριτσόλι πυροδότησε την ένταση κατά την αποχώρηση των διεθνών προς τα αποδυτήρια.

Αρχικά ο Κώστας Μανωλάς είχε επεισόδιο με τον συμπαίκτη του στη Ρόμα, Εντίν Τζέκο, ενώ ακολούθησε σύρραξη με τον βοηθό προπονητή της Βοσνίας να επιτίθεται στον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο κι έχασε ένα δόντι.

Από τα επεισόδια που συνέβησαν στις κερκίδες, ένας Έλληνας φίλαθλος τραυματίστηκε από σεκιούριτι στο κεφάλι, αλλά ευτυχώς ήταν ελαφρύ το χτύπημα και δεν χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Επίσης, συνελήφθη από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου ένας ακόμη φίλος της εθνικής, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά από όλα αυτά βαριά αναμένεται να είναι η τιμωρία της Βοσνίας, καθώς δεν πέρασαν απαρατήρητα τα όσα συνέβησαν μετά το φινάλε του αγώνα. Η γροθιά του βοηθού προπονητή της Βοσνίας στον Γιάννη Γιαννιώτα, η εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, οι επιθέσεις και το ξύλο στην κερκίδα των φίλων της εθνικής μας από επίθεση Βόσνιων και το ότι οι παίκτες αποχώρησαν δέκα λεπτά μετά τη λήξη του ματς, γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τον Νίκολα Ριτσόλι και τους παρατηρητές.

Ads

Μανωλάς: «Είναι ντροπή», βαριά τιμωρία περιμένει τη Βοσνία

Από την πλευρά του ο Κώστας Μανωλάς τόνισε: «Το πάθος που είχαμε, η δύναμη που βγάλαμε, ήταν δύο σημαντικά στοιχεία που μας έδωσαν το αποτέλεσμα. Χρειάζονται δύναμη αυτά τα ματς, διαφορετικά δεν γίνεται. Μαζί είχαμε και ποιότητα, την οποία θέλουμε να δείξουμε και στα επόμενα ματς. Είναι ντροπή όσα έγιναν μετά το παιχνίδι και το γεγονός ότι αποδοκίμασαν τον εθνικό μας ύμνο πριν τη σέντρα. Δεν έχουμε πόλεμο, ποδόσφαιρο παίζουμε και οι όποιες διαφορές πρέπει να είναι εντός του αγωνιστικού χώρου.»

Η ανακοίνωση των Βόσνιων:

«Πρώτα απ’ όλα, εκφράζουμε τη λύπη και την απολογία μας προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ελλάδας, εξαιτίας του περιστατικού που σημειώθηκε μετά από τον αγώνα, όταν υπήρξε επίθεση σε Έλληνα παίκτη. Η ομοσπονδία της Βοσνίας καταδικάζει κάθε μορφή βίας, ανεξαρτήτως προέλευσης. Ο βοηθός προπονητή Στεφάν Ζιλιά θα εξεταστεί με τη δέουσα προσοχή και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με το θέμα.

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι το συμβάν είναι ο επίλογος όσων γίνονταν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ένα πολύ γνωστό στιλ παιχνιδιού της εθνικής ομάδας της Ελλάδας, περισσότερο άγριο παρά επιθετικό, κατέληξε στον τραυματισμό δύο παικτών μας, οι οποίοι χρειάστηκε να φύγουν από το γήπεδο πριν από τη λήξη. Ο Σέναντ Λούλιτς έχει σπασμένο ζυγωματικό και σήμερα υποβλήθηκε σε επέμβαση και ο Τόνι Σούνιτς χτυπήθηκε στο κεφάλι, ευτυχώς χωρίς σοβαρές επιπτώσεις. Δυστυχώς, μετά από ένα σκληρό φάουλ μετά από 15 λεπτά, ο Λούλιτς δέχθηκε σκληρή αγκωνιά στο πρόσωπο και ο αντίπαλος παίκτης δεν δέχθηκε ούτε κίτρινη κάρτα. Το ίδιο συνέβη με τον τραυματισμό του Σούνιτς.

Και μετά όλα κλιμακώθηκαν από την πρόκληση του Μανωλά προς τους φιλάθλους. Ήταν απλά μία συνέχιση των όσων άρχισαν στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν βιώσαμε μία σειρά από προβλήματα στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο. Τα υπόλοιπα υπάρχουν σε κασέτες. Δυστυχώς, στο τέλος του αγώνα, οι παίκτες μας και το προπονητικό επιτελείο έπεσαν θύμα της πρόκλησης και απάντησαν ενστικτωδώς και βεβιασμένα.»