Ο Ολυμπιακός σε ένα παιχνίδι θρίλερ, που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, και με μια θρυλική εμφάνιση κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1 – 0 στο Καραϊσκάκης και να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Άρσεναλ με 1- 2 μέσα στο Λονδίνο. 

Ads

Η ανατροπή στη ρεβάνς στο «Emirates» ήρθε με απίστευτο γκολ… buzzer beater του Ελ Αραμπί για μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι τη μεγαλύτερη) πρόκριση της ιστορίας του για τους «16» του Europa League, «γκρεμίζοντας» με 2-1 το «σπίτι» των «κανονιέρηδων»!

Το σκορ είχε ανοίξει o Σισέ στο 53ο λεπτό. Το 0 – 1 έμεινε μέχρι το τέλος των 90 λεπτών και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 113′ ο Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε σε 1 – 1 με εκπληκτικό ψαλιδάκι και όλοι πίστεψαν πως η Άρσεναλ «κλείδωσε» την πρόκριση.

Όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν άλλη άποψη και έξι λεπτά αργότερα ο Μασούρας, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Ελ Αραμπί να πετάγεται στο ύψος του πέναλτι, να πλασάρει υποδειγματικά και να νικά τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ.

Ads

Οι συγκινήσεις όμως δεν είχαν ακόμη τελειώσει καθώς στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων ο Ομπαμεγιάνγκ μετά από μια καραμπόλα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα των ερυθρολεύκων αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι.

Η τεράστια χαμένη ευκαιρία ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα που φέρνει τον Ολυμπιακό στους 16 του Europa League. Ο επόμενος αντίπαλός του θα βγει από την κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν την Παρασκευή (28/2, 14:00) και θα είναι ένας εκ των: 

  1. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
  2. ΙΝΤΕΡ
  3. ΣΑΧΤΑΡ
  4. ΣΕΒΙΛΛΗ
  5. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
  6. ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ
  7. ΛΑΣΚ ΛΙΝΤΣ
  8. ΓΟΥΛΒΣ
  9. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ
  10. ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
  11. ΡΟΜΑ
  12. ΒΑΣΙΛΕΙΑ
  13. ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ
  14. ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ Ή ΆΙΝΤΡΑΧΤ (* ο αγώνας αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών και θα διεξαχθεί την Παρασκευή)