Κεκλεισμένων των θυρών διεξήχθη τελικά η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα – Λας Πάλμας στο Καμπ Νου. Φωτογραφίες δείχνουν άδειες τις κερκίδες στις οποίες βρίσκονταν μόνο δημοσιογράφοι. Η απόφαση δεν ήρθε χωρίς διαφωνίες ενώ προκάλεσε αντιδράσεις.

Ads

Η Μπαρτσελόνα αρχικά είχε ζητήσει αναβολή του αγώνα για λόγους ασφαλείας, ενώ οι παίκτες φέρονταν να ζητούν από τον πρόεδρο Τζουζέπ Μαρία Μπερτομέου να αποσύρει το αίτημα αναβολής, καθώς δεν ήθελαν να αγωνιστούν χωρίς θεατές. 

Επιπλέον, η απάντηση της Λίγκας στο αίτημα αναβολής ήταν αρνητική, ενώ ούτε η Ομοσπονδία έβλεπε θετικά το ενδεχόμενο και η «Μπάρτσα» απειλήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών, αν δεν πήγαινε στο γήπεδο. Πάντως ο αντιπρόεδρος της ομάδας διαφώνησε κάθετα με τη διεξαγωγή του ματς και σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα υπέβαλε την παραίτησή του. Κάποιοι παίκτες κυρίως Καταλανοί, αντέδρασαν έντονα και δεν ήθελαν να κατέβουν στο γήπεδο. Επίσης ο καταλανικός ραδιοφωνικός σταθμός RAC1 αρνήθηκε να αναμεταδώσει το ματς. 

Η Μπαρτσελόνα έβγαλε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει τις επιθέσεις της αστυνομίας εναντίον των ψηφοφόρων. Όπως αναφέρει: 

Ads

«Η Μπαρτσελόνα καταδικάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία της Καταλονίας σήμερα, προκειμένου να αποτρέψει τους πολίτες να ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Δεδομένης της ιδιαίτερης φύσης των γεγονότων, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η αναμέτρηση της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα, κόντρα στη Λας Πάλμας να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, κατόπιν άρνησης της λίγκας να αναβάλει το παιχνίδι».

Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», μιλώντας στο «beIN Sport», πρόσθεσε: «Η λίγκα μας απείλησε με αφαίρεση 6 βαθμών. Δεν βρήκαμε τρόπο να αναβάλουμε τον αγώνα. Παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας». Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Marca», η Μπαρτσελόνα θα απευθυνθεί σε FIFA και UEFA επειδή η λίγκα δεν ανέβαλε την αναμέτρηση.

Μήνυμα εστάλη και από τους πίνακες του γηπέδου, ενώ οι παίκτες έκαναν ζέσταμα με καταλανικές εμφανίσεις:

image

image

Διαβάστε επίσης – Δημοψήφισμα στο γήπεδο: Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ψηφίζουν και ζητούν αναβολή του αγώνα τους

Την απόφαση της διοίκησης των «μπλαουγκράνα» αποδοκίμασε ο πρώην πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» και μέλος του Καταλανικού κοινοβουλίου από το 2010 μέχρι το 2012, Ζοάν Λαπόρτα. 

«Το να διεξαχθεί η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας με κλεισμένες πόρτες είναι… οπισθοχώρηση. Είναι σαν να ρίχνεις λευκή ψήφο, σαν να είσαι συνεργός με αυτούς που ασκούν αδιάκριτη βία και με εκείνους που εμποδίζουν την ειρηνική άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών», ανέφερε.

Νίκη με 2-0 απέναντι στην Λας Πάλμας

Σε ένα Καμπ Νου χωρίς κόσμο για πρώτη φορά στην ιστορία, η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Λας Πάλμας με 3-0 σε έναν επεισοδιακό αγώνα, στο περιθώριο των συγκρούσεων στη Βαρκελώνη, για το δημοψήφισμα περί ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας.