«Δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος από εμένα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει καλύτερα πράγματα από εμένα στο γήπεδο και πάντοτε βλέπω πράγματα τα οποία δεν μπορεί να δει κανείς όταν αγωνίζομαι. Δεν υπάρχει πιο ολοκληρωμένος παίκτης από εμένα. Είμαι ο καλύτερος στην ιστορία, στα καλά και στα άσχημά μου».

Ads

Το παραπάνω «κρεσέντο» αμετροεπούς αυτοπροσδιορισμού ανήκει στον ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο, με αφορμή την 5η «Χρυσή Μπάλα» που του απονεμήθηκε. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, ο οποίος κατέκτησε τον Οκτώβριο και το βραβείο «The Best» της FIFA ως ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο για το 2017, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη  στο γαλλικό περιοδικού ποδοσφαίρου France Football, που έχει  τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Είμαι ο καλύτερος στην Ιστορία του ποδοσφαίρου».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Μέσι: «Ελπίζω να καταφέρω να συνεχίσω να παίζω στο κορυφαίο επίπεδο για μερικά χρόνια ακόμα. Η μάχη με τον Μέσι συνεχίζεται. Και οι δυο κάνουμε το καλύτερο για τις ομάδες μας. Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Αισθάνομαι καλά και θα δούμε πως θα πάει το μέλλον. Είμαι χαρούμενος στη Ρεάλ και θα μπορούσα να ολοκληρώσω εκεί την καριέρα μου».