Μετά το πρωτάθλημα, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε και το Κύπελλο Αγγλίας, καθώς επικράτησε 2-1 της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ και πλέον βάζει πλώρη για το τρεμπλ, κάτι που θα συμβεί αν νικήσει την Ίντερ στον τελικό του Champions League το επόμενο Σάββατο.

Ads

Μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού, ο αρχηγός της Σίτι Γκιντογκάν, που έβαλε και τα δύο τέρματα, γράφοντας ιστορία, αφού το πρώτο σημειώθηκε 13 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε μέχρι πρότινος ο Λουίς Σαχά, που είχε βρει δίχτυα στα 25” το 2009, για λογαριασμό της Έβερτον, που εντέλει ηττήθηκε 2-1 από την Τσέλσι.

Άλλο ένα ρεκόρ στο θεσμοι, ότι για πρώτη φορά σε τελικό βρήκαν δίχτυα οι δύο αρχηγοί (σσ. ο Γερμανός για τη Σίτι και ο Μπρούνο Φερνάντες για την ομάδα του Τεν Χάαγκ).

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με τη σημερινή επιτυχία, έφτασε τα 7 FA Cup ως σύλλογος, με την Γιουνάιτεντ να μένει στις 12 κατακτήσεις.

Ads

Η Σίτι άνοιξε το σκορ πριν προλάβει η Γιουνάιτεντ να καταλάβει. Μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο με σουτ του Ιλκάι Γκιντογκάν στην πρώτη επίθεση και μετά από απόκρουση του Λίντελοφ, έγραψε το 1-0. Τρομερό γκολ και ξεκίνημα, το πιο γρήγορο στην ιστορία των τελικών.

Εν συνεχεία η Σίτι είχε την υπεροχή και την πίεση, με ευκαιρίες από Χάαλαντ, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις, αλλά δεν έφτασε στο δεύτερο γκολ και το πλήρωσε από ένα λάθος του Γκρίλις.

Στο 33′ ο Μπρούνο Φερνάντες αξιοποίησε το πέναλτι (1-1) που έκανε ο Άγγλος διεθνής, ο οποίος γύρισε να καλύψει ένα ανέβασμα του Μπισάκα και έκανε χέρι. Με VAR δόθηκε από τον Τίρνεϊ που είδε τη φάση στο μόνιτορ. Ενώ μετά το γκολ ο Λίντελοφ δέχτηκε αντικείμενο από την εξέδρα της Σίτι.

Η Γιουνάιτεντ προς το τέλος του ημιχρόνου είχε προσπάθειες για να ανατρέψει την κατάσταση, ενώ η ορμή της Σίτι δεν ήταν πια η ίδια μετά την ισοφάριση. Κι έτσι πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Για να μιλήσει γρήγορα και πάλι ο Γκιντογκάν νωρίς στην επανάληψη. Στο 52′ από έξυπνη εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Ντε Μπρόινε, ο μέσος της Σίτι βρήκε το σουτ, η μπάλα έκανε «γκελ» στο έδαφος και πήγε στη γωνία του Ντε Χέα που άργησε να πέσει, για να γίνει έτσι το 2-1.

Στο 62′ ο Ντε Μπρόινε είχε ευκαιρία, αλλά το σουτ αποκρούστηκε από τον Ντε Χέα. Και στο 64′ ο Στόουνς σούταρε άουτ από πολύ καλή θέση, με την Σίτι να ψάχνει να κλειδώσει το ματς και τον Τεν Χαγκ να προσπαθεί να φρεσκάρει το κέντρο της ομάδας του για να βρει δημιουργία.

Το ματς πήρε ρυθμό με τον Ράσφορντ να έχει καλό σουτ άουτ στο 69′, ο Γκιντογκάν σκόραρε από θέση οφσάιντ στο 71′ και στο 72′ ο Γκαρνάτσο είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει καθώς το σουτ πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 80′ ο Μπερνάρντο Σίλβα σούταρε και ο Ακάντζι δεν πρόλαβε να βάλει τρίτο γκολ, αλλά τη μεγάλη φάση είχε η Γιουνάιτεντ στις καθυστερήσεις με την κόντρα στην προσπάθεια του Βαράν και την απόκρουση του Ορτέγκα να στέλνει την μπάλα στο πάνω μέρος του δοκαριού και από κοντά ο Μακ Τόμινεϊ με κεφαλιά να μην μπορεί να σκοράρει.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ (90+4′ Λαπόρτ), Ντίας, Ακάντζι, Στόουνς, Ρόδρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (76′ Φόντεν), Γκιντογκάν, Γκρίλις (90′ Ακέ), Χάλαντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χάαγκ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν, Λίντελοφ (83′ Μακ Τόμινεϊ), Σο, Κασεμίρο, Έρικσεν (62′ Γκαρνάτσο), Σάντσο (78′ Βέχορλστ), Φερνάντες, Φρεντ, Ράσφορντ