Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει η ομάδα με την μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη και κατά συνέπεια στον κόσμο. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με έρευνα της ολλανδικής οικονομικής εταιρείας «Kpmg» για την «The European Elite 2018», εκτιμώντας τα οικονομικά στοιχεία των κορυφαίων 32 ομάδων στην Ευρώπη. Πίσω από Γιουνάιτεντ, που έχει αξία 3.2 δις ευρώ, ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με 2.9 δις, και ακολουθεί η Μπαρτσελόνα (2.8 δις). Να σημειωθεί πως η αξία της Γιουνάιτεντ αυξήθηκε κατά 5%, σε σχέση με το 2017. Συνολικά η αξία των 32 μεγαλύτερων συλλόγων έφθασε στα 32.5 δις ευρώ, έχοντας αύξηση κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ads

Για την συμμετοχή στην «Euopean Elite» ένας σύλλογος πρέπει να είναι ανάμεσα στους 50 κορυφαίους από τα λειτουργικά έσοδα, να βρίσκεται μεταξύ των 50 πρώτων στην UEFΑ, συνεχόμενα τα πέντε τελευταία χρόνια και να είναι μεταξύ των 30 κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων με βάση τον αριθμό των οπαδών που την ακολουθούν στο Facebook μέχρι την 31 Μαρτίου το 2018.

Ανάμεσα στις 32 ομάδες δεν βρίσκεται καμία από την Ελλάδα. Η λογική πίσω από αυτά κριτήρια είναι ότι αναζητούνται σύλλογοι με μεγάλο βαθμό επιτυχίας μέσα στο γήπεδο, και κατέχουν ένα εμπορικό σήμα με υψηλή διεθνή προβολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ