Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε!  Η Ιταλία υπέστη την πρώτη της ήττα μετά από 37 αγώνες, καθώς η Ισπανία τη λύγισε με 2-1 μέσα στο Μιλάνο, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Nations League και παίρνοντας ρεβάνς για τον αποκλεισμό στο πρόσφατο Euro.

Ads

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη «ρόχα» ο Φεράν Τόρες, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, από ασίστ του Ογιαρθάμπαλ, με την αποβολή του Μπονούτσι στο 42’ να παίζει και αυτή τον ρόλο της. Ο Πελεγκρίνι μείωσε σε 2-1 στο 83΄.

Εκτός της ήττας, οι πρωταθλητές Ευρώπης είδαν την εστία τους να παραβιάζεται δύο φορές για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2018.

Από την άλλη, ιστορία έγραψε ο Γκάβι, που έκανε ντεμπούτο με την Ισπανία σε ηλικία 17 ετών και 62 ημερών, σπάζοντας ρεκόρ που κρατούσε από το 1936!

Ads

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (71’ Καλάμπρια), Ζορζίνιο (63’ Πελεγκρίνι), Βεράτι (58’ Λοκατέλι), Κιέζα, Μπερναρντέσκι (46’ Κιελίνι), Ινσίνιε (58’ Κεν)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Αλόνσο, Κόκε (75’ Μερίνο), Μπουσκέτς, Γκάβι (84’ Ρομπέρτο), Σαράμπια (75’ Χιλ), Φ. Τόρες (49’ Πίνο), Ογιαρθάμπαλ