Το πρώτο της χρυσό θα διεκδικήσει η Εθνική πόλο Γυναικών, που έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην πεντάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ και με 12-9 πήρε την νίκη-πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, όπου την Παρασκευή στις 21:00 θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, νικήτρια του άλλου ημιτελικού επί της Ολλανδίας με 10-7.

Ads

Η Εθνική ομάδα πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, έβγαλε εκπληκτικές άμυνες και με ένα μαγικό τρίτο οκτάλεπτο πήρε διαφορά τριών και τεσσάρων τερμάτων την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος.

Πρώτη σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν η Νίνου που πέτυχε τρία τέρματα, στην αρχή του αγώνα και την ακολούθησαν με δύο γκολ η Ελευθερία Πλευρίτου και η Βασιλική Πλευρίτου.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-4, 10-7, 12-9

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 3, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Ads

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο 4, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 1, Κοκιέρε, Βιακάβα, Μπαντσέλι