Στην αναστολή της ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας προχώρησε η ΕΠΟ μετά την προσφυγή της πρώτης στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας την έκπτωση του ΔΣ της ομοσπονδίας και το διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Ads

Η πλευρά της αιτούσης έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, ενώ θα ζητήσει προσωρινή διαταγή σχηματισμού νέας διοίκησης επικαλούμενη 16 λόγους πάνω τους οποίους στηρίζει το αίτημά της.

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας έχει επίσης καταθέσει λίστα με τα άτομα τα οποία προτείνει για να στελεχώσουν τη νέα διοίκηση. Η κύρια υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2015.

Η «απάντηση» της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ήταν άμεση και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Ads

Η Επιτροπή συνεδρίασε μετά την κοινοποίηση της αίτησης έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και διορισμού προσωρινής διοίκησης, την οποία κατέθεσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΠΟ αυτή η ενέργεια παραβιάζει τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ, των Καταστατικών της FIFA και της UEFA και τη ρήτρα ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας (άρθρο 17).

Η ΕΠΟ ενημέρωσε όλες τις Ενώσεις-μέλη της, καθώς επίσης τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος Αθηνών. Αυτό το έπραξε επειδή στην περίπτωση που η προσφυγή γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, τότε ακυρώνεται η ρήτρα ανεξαρτησίας της ΕΠΟ (διεθνής αποκλεισμός ελληνικού ποδοσφαίρου), όπως αυτή περιγράφεται ρητώς στο άρθρο 17 του Καταστατικού της και στα άρθρα 17 και 13 των Καταστατικών FIFA και UEFA, αντίστοιχα.