Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χάντμπολ στο συνέδριό της, που πραγματοποιήθηκε στην Ατάλλεια της Τουρκίας, εμπιστεύθηκε ομόφωνα στη χώρα μας και στην Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρησης τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών κάτω των 19 ετών του 2021, στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός για την ανάληψη «Μετά από πολλούς μήνες μεθοδικής δουλειάς της ΟΧΕ και συντονισμού με την πολιτεία και την ΓΓΑ και γενικά μετά από πολλά χρόνια απουσίας, ανατίθεται στην Ελληνική χειροσφαίρηση διοργάνωση τέτοιας εμβέλειας. Παράλληλα, με την αρωγή της ΓΓΑ, θα διεξαχθεί επιστημονικό προπονητικό σεμινάριο για το σύγχρονο χάντμπολ.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΟΧΕ για την πετυχημένη προσπάθεια, για τον στρατηγικό της αναπτυξιακό σχεδιασμό, με το βλέμμα στο αύριο του ελληνικού χάντμπολ και τις νέες γενιές, για την αθλητική της φιλοσοφία, για το κοινωνικό της έργο. Καλώ όλες τις ομοσπονδίες να ακολουθήσουν παρόμοιο δρόμο.

Αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα βρει το ελληνικό χάντμπολ, όπως και ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό σε πλήρη ανάπτυξη. Έχοντας μπει σε νέα δυναμική, με νέα υγιή φιλοσοφία για τον αθλητισμό - κοινωνικό δικαίωμα για όλους, μακρυά από τις σκιές του παρελθόντος».