Σοβαρούς «τριγμούς» προκαλεί στην Μπαρτσελόνα ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση του συλλόγου χρησιμοποιεί μέσω παρένθετης εταιρείας λογαριασμούς στα social media, για να «κράζει» νυν και πρώην παίκτες και στελέχη του συλλόγου και παράλληλα να «εκθειάζει» τον πρόεδρο της ομάδας Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου.

Ads

Η σχετική αποκάλυψη έγινε από την εκπομπή «Què t’hi jugues» του ραδιοφωνικού σταθμού «Cadena SER» και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, καθώς στο στόχαστρο των λογαριασμών αυτών έχουν βρεθεί μεταξύ άλλων, από το 2017, ο Λιονέλ Μέσι και η σύζυγός του Αντονέλα, ο Zεράρ Πικέ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Τσάβι και ο Κάρλες Πουγιόλ.

Επιπλέον αρνητικά σχόλια γίνονταν για εσωτερικούς αντιπάλους του Μπαρτομέου, όπως ο πρώην πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Λαπόρτα, και ο Βίκτορ Φοντ, που αναμένεται να διεκδικήσει την προεδρία στις επόμενες εκλογές του συλλόγου. Δεν λείπουν και οι επιθέσεις κατά πολιτικών όπως ο Κάρλες Πουτζδεμόν και ο Οριόλ Χουνκουέρας.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή, η Μπαρτσελόνα κατέβαλε ένα εκατ. ευρώ στην εταιρεία «I3 Ventures», η οποία ανέλαβε την καμπάνια στα social media. Πηγές του συλλόγου, που επικαλούνται οι παραγωγοί, επιβεβαιώνουν τη συνεργασία με την εταιρεία, αρνούνται όμως ότι γνώριζαν το περιεχόμενο των επίμαχων αναρτήσεων σε twitter και facebook.

Ads

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν ήδη την αντίδραση της «αντιπολίτευσης» στο εσωτερικό της Μπαρτσελόνα, με επικεφαλής τον Βίκτορ Φοντ, η οποία χαρακτηρίζει το ζήτημα που προέκυψε «εξαιρετικά σοβαρό» και ζητά επίσημες εξηγήσεις από τη διοίκηση.

Η Μπαρτσελόνα επισήμως με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει τη συνεργασία της με την εταιρεία I3 Ventures υποστηρίζοντας όμως ότι αυτή είχε να κάνει αποκλειστικά με την παρακολούθηση αναρτήσεων στα social media που αφορούν το κλαμπ.

Προσθέτει ότι, αν αποδειχθεί πως η εταιρεία είχε σχέση με τους επίμαχους λογαριασμούς, η Μπαρτσελόνα θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της, ενώ ζητά επανόρθωση από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser», που προχώρησε στη συγκεκριμένη αποκάλυψη.

Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Η Μπαρτσελόνα αρνείται κατηγορηματικά κάθε σχέση και πολύ περισσότερο πρόσληψη υπηρεσιών συνδεδεμένων με λογαριασμούς social media που μεταδίδουν αρνητικά μηνύματα για οποιοδήποτε πρόσωπο ή ένωση που έχει ή είχε οποιαδήποτε σχέση με το σύλλογο.

Η I3 Ventures δεν έχει καμία σχέση με αυτούς τους λογαριασμούς και, αν οποιαδήποτε τέτοια σχέση αποδειχθεί, ο σύλλογος θα διακόψει άμεσα τη συνεργασία και θα αναλάβει την αναγκαία νομική δράση, προς υπεράσπιση των συμφερόντων του.

Η Μπαρτσελόνα επιβεβαιώνει ότι έχει σύμβαση υπηρεσιών παρακολούθησης των κοινωνικών δικτύων, ώστε να λαμβάνει γνώση θετικών ή αρνητικών μηνυμάτων που την αφορούν. Με τις υπηρεσίες αυτές, ο σύλλογος φροντίζει τη διασφάλιση της φήμης του, καθώς και όσων συνδέονται με αυτόν (χορηγών, παικτών, προπονητών…).

Ο σύλλογος ζητά την άμεση επανόρθωση των πληροφοριών που διαδόθηκαν και επιφυλάσσεται του δικαιώματος νομικής δράσης, εναντίον αυτών που συνεχίζουν να εμπλέκουν το σύλλογο σε τέτοιες πρακτικές».