Με δάκρυα στα μάτια οι Αργεντίνοι αποχαιρετούν τον άνθρωπο – σύμβολο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κι ενώ ο πρόεδρος Φερνάντεζ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα για τον Ντιεγκίτο.

Ads

Σε κάθε άκρη της Αργεντινής οι συμπατριώτες του Μαραντόνα θρηνούν για τον θάνατο του.

Εδώ και λίγες ώρες, άνθρωποι συγκεντρώνονται στα σημεία της πόλης όπου είναι αφιερωμένα στον μύθο του Ντιέγκο (όπως γκράφιτι, αγάλματα και αθλητικά καταστήματα), αλλά και έξω από το σπίτι του στο Μπουένος Άιρες, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του ποδοσφαιρικού τους θεού, αδυνατώντας φυσικά να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Αργεντινής κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος λόγω του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, με τον πρόεδρο της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντεζ να αποχαιρετά το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα με το εξής μήνυμα: «Μας έφτασες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες απίστευτα χαρούμενους. Ήσουν ο κορυφαίος όλων. Σε ευχαριστούμε που υπήρξες Ντιέγκο. Θα μας λείπεις για όλη μας τη ζωή».

Ads

Βαρύ πένθος επικρατεί στην πόλη της Νάπολη, εκεί όπου ο Ντιέγκο Μαραντόνα λατρεύεται επί δεκαετίες σαν θεός. Ο κόσμος της ιταλικής πόλης που έζησε μεγάλες στιγμές επί των ημερών του Ντιέγκο στην ομώνυμη ομάδα, μετέτρεψε τη νύχτα σε μέρα θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του θρύλου του ποδοσφαίρου.

«Όλοι περιμένουν τα λόγια μας. Αλλά ποιες λέξεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τον πόνο που βιώνουμε; Τώρα είναι η ώρα για δάκρυα. Αργότερα θα έρθει η ώρα για λόγια», αναφέρει με ανάρτησή της η ομάδα του ιταλικού Νότου, με ανάρτησή στα social media.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νάπολι Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις δήλωσε πως το γήπεδο της ομάδας, το θρυλικό Σαν Πάολο, θα μετονομαστεί σε «Ντιέγκο Μαραντόνα», είδηση που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης. Μάλιστα με κοινή απόφαση το Σαν Πάολο θα μείνει φωτισμένο όλη τη νύχτα και με τις σημαίες μεσίστιες.