Στο υψηλότερο σκαλί του κόσμου ανέβηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το οποίο διεξάγεται στο Λονδίνο.

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ήρθε μετά την επιτυχημένη προσπάθεια στα 4,91 μέτρα.

Μάλιστα με αυτή τη προσπάθεια σημείωσε νέο προσωπικό, αλλά και πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου κι αμέσως μετά περισσότεροι από 50.000 φίλαθλοι του κλασικού αθλητισμού αποθέωσαν την κορυφαία αθλήτρια του κόσμου.

Σημειώνεται ότι με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο, η Κατερίνα Στεφανίδη πέτυχε ένα μοναδικό επίτευγμα: Έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή και στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις, αφού πέρυσι είχε πάρει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Ένα επίτευγμα που το έχουν πετύχει ελάχιστοι Έλληνες αθλητές σε όλα τα αθλήματα, όπως ο Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών, ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο, ο Δημοσθένης Ταμπάκος και ο Λευτέρης Πετρούνιας στην ενόργανη γυμναστική.

Αυτό το εκλεκτό «κλαμπ» έχει πλέον στις τάξεις του και μια κυρία, την 27χρονη Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ.