Ο ιδιοκτήτης της ομάδας επιβεβαίωσε ότι έξι παίκτες του αρνήθηκαν να γυρίσουν στην Ουκρανία για την νέα σεζόν όσο μαίνονται οι συγκρούσεις στην πόλη του συλλόγου, το Ντόνετσκ. Της Τόνιας Γκόρου

Ads

Οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές Ντάγκλας Κόστα, Φρεντ, Άλεξ Τεξέιρα, Ντεντίνιο και Ισμαίλι και ο Αργεντίνος Φακούντο Φερέιρα, παρέμειναν στην Γαλλία μετά από φιλικό εναντίον της Λιόν. Σε δήλωση του στην ιστοσελίδα του συλόγου ο ιδιοκτήτης, Ρινάτ Αχμέτοφ προειδοποίησε τους παίκτες ότι «αν δεν επιστρέψουν θα ενεργοποιηθούν ρήτρες πολλών εκατομμυρίων που προβλέπονται στο συμβόλαιο τους. Ας ελπίσουμε ότι το μυαλό και η καρδιά θα υπερισχύσει».

Ο προπονητής, Μιρτσέα Λουτσέσκου, κατηγόρησε τον μάνατζερ Κία Τζουραμπχιάν, καθώς φαίνεται ότι αυτός έπεισε τους παίκτες να μην επιστρέψουν στην Ουκρανία. «Εμφανίστηκε λίγο πριν την έναρξη του φιλικού αλλά και μετά τον αγώνα στις δύο τα ξημερώματα και πήρε μαζί του τους παίκτες. Προσπάθησε να πείσει και τους Αντριάνο, Μάρλος, Τάισον και Ιλσίνιο αλλά αρνήθηκαν» δήλωσε ο προπονητής.

Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να ξαναπάρει υπό τον έλεγχο του την πόλη του Ντόνετσκ η οποία ελέγχεται από φιλορώσους αντάρτες. Η ουκρανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν έχει ακόμα αποφανθεί για το που θα παίζει τους εντός έδρας αγώνες η ομάδα ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις.

Ads