Ώρα Μηδέν για τον Παναθηναϊκό. Με το μέλλον των “πρασίνων” να είναι αβέβαιο, ο κόσμος της ομάδας βρίσκεται σε αναβρασμός και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες αλλά χωρίς να είναι ξεκάθαρο προς ποια κατεύθυνση.

Ads

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του, αφήνοντας την ομάδα με τέραστια χρέη, ο κόσμος του Παναθηναϊκού καλεί Δημήτρη Γιαννακόπουλο να αναλάβει κι εκείνος απαντά ότι η ομάδα χρειάζεται πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για να ορθοποδήσει και υποστηρίζει ότι η μοναδική λύση είναι η Παναθηναϊκή Πολιτεία, μια κοινοπραξία ισχυρών κεφαλαίων που θα μπορέσει να διασώσει τους “Πράσινους”. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε την αποχώρησή του λίγες μόνο ημέρες μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την εξαγορά της ΠΑΕ. Τα χρέη της ομάδας ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να αγγίζουν και τα 80 εκατομμύρια. Από αυτά ο ίδιος υποστήριξε ότι θα καλύψει τα 20 και κάλεσε τους «ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας» να αναλάβουν μερίδιο στη διάσωση της ομάδας. 

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με πλήθος μηνυμάτων στον προσωπικό λογαριασμό στο Instagram του ιδιοκτήτη της μπασκετικής ομάδας του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τον κάλεσαν να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την εξαγορά και του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εξάλλου η πλειονότητα των πράσινων οπαδών θεωρεί αυτή τη στιγμή τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ως τη μόνη λύση για να αποφευχθεί η κατάρρευση της ομάδας.  

Ads

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάσε τις σκέψεις του για τα οικονομικά δεδομένα που χρειάζονται για τον Παναθηναϊκό και καταλήγει ότι η μοναδική λύση είναι η Παναθηναϊκή Πολιτεία. (PAO Foundation), μια κοινοπραξιά ισχυρών κεφαλαίων για τη διάσωση της ομάδας. Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα γράφει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, το χρέος της ομάδας ανέρχεται σε περίπου 80 εκατομμύρια. 

“Μετά τα 20 που θα βάλει ο Αλαφούζος χρειάζονται άλλα 60 απλά για να ξεχρεώσεις… Δεν θες μίνιμουμ 50 για πρωταθλητισμό δύο χρόνια μπας και μπεις Champions League. Δεν συζητάω καν για τα δεκάδες, μην σου πω 100+ που χρειάζονται για να υλοποιηθεί η Παναθηναϊκή Πολιτεία… το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο για έναν βιώσιμο και ανεξάρτητο Παναθηναϊκό”, έγραψε χαρακτηριστικά. 

image