Παλαίμαχοι και νέοι αστέρες του ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο απάντησαν θετικά στο κάλεσμα του Πάπα Φραγκίσκου και έδωσαν το παρών στον «αγώνα για την ειρήνη» που διοργανώνεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Φραντσέσκο Τότι, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και ο Ρομπέρτο Μπάτζιο.

Ads

Οι συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές στον αγώνα της ειρήνης έγιναν δεκτοί από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. «Πέρα από την ευκαιρία να συγκεντρωθούν χρήσιμοι οικονομικοί πόροι, ο αγώνας προσφέρει την πολύτιμη δυνατότητα να προαχθούν σημαντικές αξίες οι οποίοι συνδέονται με τον αθλητισμό: είναι ο διάλογος, η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η κουλτούρα της φιλοξενίας, η τιμιότητα» δήλωσε μεταξύ των άλλων, ο Αργεντινός Ποντίφικας.

Το ίδρυμα Pupi Javier Zanetti και Scholas Occurrentes, που έχει την έδρα του στην Παπική Ακαδημία Επιστημών διοργάνωσε τον αγώνα ενώ οι εισπράξεις του αγώνα θα στηρίξουν το πρόγραμμα «μια Εναλλακτική ζωή», το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ανταλλαγής σπουδαστών που θα προάγουν την ειρήνη και την αλληλοκατανόηση. «Μιλώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο συνειδητοποιήσαμε από κοινού ότι η ειρήνη είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα και ίσως ακόμα και το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να συμβάλει να διαδοθεί ένα θετικό μήνυμα. Γι ‘αυτό το παιχνίδι είναι ένα σημείο εκκίνησης και όχι αυτοσκοπός», δήλωσε ο Χαβιέ Ζανέτι.

Συνάντηση Πάπα – Μαραντόνα

Ο Αργεντίνος Ποντίφικας βρέθηκε ενώπιος ενωπίω στο Βατικανό με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Αργεντινής και κατά κοινή ομολόγια έναν από τους σημαντικότερους όλων των εποχών στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο. «Ντιέγκο, σε περίμενα» του είπε ο Ποντίφικας, δίνοντας μία θερμή αγκαλιά στον θρύλο της μπάλας, που έμεινε στην ιστορία τόσο για τα υπέροχα γκολ του και τους θριάμβους του, όσο και για το διαβόητο «χέρι του Θεού», με το οποίο είχε σκοράρει εναντίον της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986. «Σήμερα, δύο δυνάμεις ενώθηκαν, το χέρι του Θεού και αυτό του Πάπα», είπε αμέσως μετά ο Μαραντόνα.

Ads