Την εμπλοκή του ονόματος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο προβάλλει, με δημοσίευμά του, την Παρασκευή ο βρετανικός «Guardian», επικαλούμενο αστυνομικές πηγές στην Ελλάδα.

Ads

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του σχετικού άρθρου, «η πηγή κατέδειξε τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι τα ίδια που είχαν μπει στο στόχαστρο των Αρχών κατά την προκαταρκτική έρευνα».

image

Και συνεχίζει το άρθρο του Guardian: «Μεταξύ αυτών, ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, της ομάδας από το λιμάνι του Πειραιά, που έχει κερδίσει 16 από τα 18 τελευταία πρωταθλήματα στη χώρα».

Ads

Ο Guardian αναφέρεται εκτενώς στις ποινικές διώξεις που άσκησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στα 16 άτομα, ενώ υπογραμμίζει πως «η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ενδημική, τη στιγμή που τα παιχνίδια στις δύο μεγάλες κατηγορίες σταμάτησαν για ένα Σαββατοκύριακο το Νοέβριο, μετά και την επίθεση που δέχθηκε διαιτητής έξω από το σπίτι του στην Αθήνα».