Στο Κλεάνθης Βικελίδης συνεχίστηκε η 6η αγωνιστική των play-off της Α΄Εθνικής. Η Ένωση γνωρίζοντας από χθες την απώλεια 2 βαθμών του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, ήθελε οπωσδήποτε νίκη για να αποκτήσει πλεονέκτημα στην μάχη για την δεύτερη θέση. Η νίκη έμοιαζε μονόδρομος, άλλωστε ήξερε πως ο αντίπαλος είναι αποδεκατισμένος από παίχτες και χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Ads

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη και καταιγιστική σ’ όλο το ματς  και το ισόπαλο αποτέλεσμα του πρώτου μέρους οφείλεται στις αποκρούσεις του Κουέστα και την ατυχία του Τσιγκρίνσκι , στον οποίο βρήκε η μπάλα και άλλαξε πορεία, στο σουτ του Μπούνο Γκάμα.

Εκτός από τα τέσσερα γκολ έκανε πολλές ευκαιρίες και συνολικά ενθουσίασε με την απόδοση της τους φίλους της, θριαμβεύοντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στη συμπρωτεύουσα.

Στο πρώτο μέρος βρήκε κάποια αντίσταση από τον ΑΡΗ, ωστόσο στο 25΄ο Ολιβέϊρα  με πλασέ εκτός περιοχής έγραψε το  ( 0- 1 ). Ο ΑΡΗΣ σε μία απ’ τις λίγες επιθέσεις του και κόντρα στη ροή του ματς, ισοφάρισε στο 29΄με τον Μπρούνο Γκάμα ( 1 – 1 ), με σουτ που πήγαινε έξω, αλλά η μπάλα κοντράρισε στον Τσιγκρίνσκι και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα.

Ads

Στο δεύτερο ημίχρονο ο δικέφαλος ήταν απόλυτος κυρίαρχος και από νωρίς, στο 52΄ο Ολιβέϊρα έδωσε ξανά προβάδισμα, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έπειτα από τέλεια αντεπίθεση και κάθετη του Μάνταλου ( 1 -2 ).

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σιμόες, με σουτ έξω απ’ την περιοχή και αφού η μπάλα βρήκε στον Σάσα, να γράψει το ( 1 -3 ), κάνοντας « Πορτογαλική υπόθεση » τον αγώνα. Το κερασάκι στην  τούρτα από τον Σιμάνσκι που παρενέβη  στη πορεία της μπάλας μετά από σουτ του Παουλίνιο και ολοκλήρωσε το θρίαμβο της ΑΕΚ ( 1 -4 ).

Συνθέσεις
ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα – Ροζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ – Σάσα ( 76΄Μπακούτσης ), Ματίγια – Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι – Διαμαντόπουλος
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας – Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι ( 81΄Οικονόμου ), Λόπες – Σιμόες ( 82΄Σαμπανάτζοβιτς ), Κρίστιτσιτς – Βέρντε ( 61΄Αλμπάνης ), Μάνταλος ( 73΄Σιμάνσκι ), Λιβάγια – Ολιβέϊρα ( 73΄Αραούχο )

Διαιτητές : Αλεξέι Κουλμπάκοφ, Ντμίτρι Ζιουκ, Αλέι Μασλιάνκα,
4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης