Παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρσία, στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο 44χρονος προπονητής αποκάλυψε ότι οι συνομιλίες με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ άρχισαν όταν η ομάδα βρισκόταν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, παραδέχθηκε με αφορμή τη μεταγραφή Μιραλάς στο λιμάνι ότι οι προπονητές δεν… κουράζονται να δέχονται δώρα, ενώ επεσήμανε ότι φιλοσοφία, τόσο δική του όσο και των συνεργατών του, είναι η συνεχής βελτίωση.

Ads

«Είναι τιμή και χαρά να βρίσκομαι εδώ. Είναι χαρά και τιμή να βρίσκομαι σε έναν σύλλογο, τον μεγαλύτερο της Ελλάδας. Ελπίζω να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών, όπως και οι προηγούμενοι προπονητές. Με κάποιους από αυτούς είχα επαφές τις προηγούμενες ημέρες και διαπίστωσα ότι έρχομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο» είπε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Γκαρσία τόνισε σχετικά με το υπάρχον ρόστερ και τα όσα άκουσε από τους συμπατριώτες του για τον Ολυμπιακό: «Μου μίλησαν με πολύ καλά λόγια για τους οπαδούς και για τον κόσμο που δουλεύει στον Ολυμπιακό, για τη διοίκηση και τον πρόεδρο. Επίσης, για την πόλη και για τις συνθήκες ζωής εδώ. Δεν είχα την ευκαιρία να είμαι από την αρχή της σεζόν, σίγουρα σκέφτομαι κάποιες αλλαγές. Θα ήθελα την ενίσχυση της ομάδας σε κάποιες θέσεις, αλλά αυτό είναι κάτι, το οποίο δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον προπονητή. Θα συζητήσουμε και θα δούμε τι μπορεί να γίνει».

Αναφερόμενος στα στοιχεία που θέλει να έχει η ομάδα του τόνισε ότι «μου αρέσει να παίζουμε επιθετικά, η ομάδα να έχει την κατοχή της μπάλας, να παίζουμε κοντά στην αντίπαλη περιοχή, να αφήνουμε τον αντίπαλο μακριά από την δική μας. Το ιδανικό θα ήταν να το κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια, αλλά θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε σε όσα πιο πολλά γίνεται».

Ads

Όταν ρωτήθηκε για το έαν του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι προσλήφθηκε, ενώ ο Ολυμπιακός είχε έξι συνεχόμενες νίκες και ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα, είπε: «Θυμάμαι ότι, όταν αρχίσαμε να μιλάμε, η ομάδα ήταν στην τρίτη θέση. Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που με επέλεξε ο Ολυμπιακός».

Σχετικά με την επιθετική φιλοσοφία του και για τους παίκτες που βγαίνουν από τις ακαδημίες, είπε ότι «συμπίπτει με αυτή του Ολυμπιακού. Μπορείτε να το δείτε στις ομάδες, στις οποίες έχω δουλέψει. Είναι σημαντικό να δίνεις ευκαιρίες σε νέους παίκτες. Είμαι περήφανος, διότι έδωσα την ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες, οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τις εθνικές ομάδες της χώρας τους. Προέρχομαι, άλλωστε, από μια ομάδα που έχει ίσως την καλύτερη ακαδημία του κόσμου, την Μπαρτσελόνα».

Παραδέχθηκε ότι μίλησε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε την περασμέη εβδομάδα, ενώ σχετικά με τους στόχους και τη φιλοσοφία του είπε ότι «θέλω να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Αυτή είναι η φιλοσοφία η δική μου και των συνεργατών μου. Πρέπει να προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο κι αυτό θα επιδιώξω με τους παίκτες μου». Αναφερόμενος στην απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς είπε ότι «οι προπονητές ποτέ δεν κουράζονται να δέχονται δώρα».

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκε και ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος δήλωσε από τη μεριά του: «Θέλω να σας καλωσορίσω. Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον Όσκαρ Γκαρθία. Σαν παίκτης ήταν πρωταθλητής και νικητής, έχει περάσει από τη “Masia” στην Μπαρτσελόνα κι ακολούθησε καριέρα σε αρκετές ομάδες. Σαν προπονητής άρχισε από τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα και ταξίδεψε στην Ευρώπη, από το Ισραήλ ως την Αυστρία και φέτος στη Σεντ Ετιέν. Είναι τιμή που τον υπογράψαμε και είναι μαζί μας. Ο βασικός στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και του ευχόμαστε τα καλύτερα».