Το κλίμα αισιοδοξίας που είχε δημιουργηθεί στον κόσμο του Παναθηναϊκού για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Γιάννη Αλαφούζο, εντέλει δεν είχε ευτυχή κατάληξη, μιας και στο τελευταίο ραντεβού των δύο ανδρών προέκυψαν διαφορές σε σοβαρά ζητήματα.

Ads

Ο κυριότερος λόγος που η ΠΑΕ δεν θα αλλάξει χέρια, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική περίοδο, έχει να κάνει με το ύψος των υποχρεώσεων που υπάρχουν έως το τέλος της περιόδου. Η επιθυμία του Γιάννη Αλαφούζου γι΄ άμεση αποχώρηση από την ΠΑΕ, σε συνδυασμό με τα 17 εκ. ευρώ που απαιτούνται για να… βγει η σεζόν, βάζουν «απαγορευτικό» στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και στο όνειρό του για το «PAO Foundation».

Μπορεί το μπάτζερ της περιόδου 2017/2018 να έπεσε στα 11.2 εκ. ευρώ, ωστόσο, υπάρχουν χρέη από το παρελθόν και τα έσοδα είναι ελάχιστα, μετά και τον αποκλεισμό της ομάδας από το Europa League. Οι υπολογισμοί του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μιλούν για έξοδα που θα φτάσουν τα 17 εκ. ευρώ, νούμερο που προς το παρόν δεν έχει διαψευστεί από την ΠΑΕ.

Το ποσό αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο «αγκάθι» για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στους δύο άνδρες, με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να μην επιθυμεί κάτω από αυτές τις συνθήκες να αναλάβει την οικονομική διαχείριση της τρέχουσας περιόδου. Ο Γιάννης Αλαφούζος στην χθεσινή τους συνάντηση ζήτησε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να αναλάβει άμεσα τα ηνία της ομάδας, ωστόσο, ο τελευταίος απάντησε αρνητικά λέγοντάς του να συνεχίσει έως το καλοκαίρι αναλαμβάνοντας όλες τις υποχρεώσεις. Διάθεση για να γεφυρωθεί το χάσμα δεν φαίνεται να υπάρχει, ενώ αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες έχουν συμφωνήσει να καλύψουν από κοινού το μεγάλο μέρος του συνολικού χρέους, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να συνδράμει με 15 εκ. ευρώ για την κάλυψη χρεών, αλλά και τη διαχείριση των επόμενων χρήσεων της ΠΑΕ, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος καλύπτει 25 εκ. ευρώ για χρέη που τον βαραίνουν σε ορίζοντα τριετίας (περί τα 8 εκ. ευρώ κάθε χρόνο).

Πηγή: Πρακτορείο Sport