Για διαφθορά και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος συνελήφθη σήμερα το πρωί ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ. Στην ίδια επιχείρηση η αστυνομία συνέλαβε την σύζυγό του και ακόμη τρία άτομα.

Ads

Η αστυνομία εισέβαλε σε εννιά κατοικίες και γραφεία των εμπλεκομένων στην βόρεια πλευρά της Καταλονίας και προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες, ενώ κατασχέθηκαν πολλά αντικείμενα.

Ο Ροσέλ κατηγορείται για το κόστος της μεταγραφής του Νεϊμάρ το 2013 από τη Σάντος στους Καταλανούς, όπως ανακοινώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου.

Οι κατηγορούμενοι στη δίκη που εκκρεμεί είναι ο Βραζιλιάνος σταρ, οι γονείς του, οι δύο σύλλογοι, ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της «Μπαρτσα», Γιόσεπ Μαρία Μπερτομέου και Σάντρο Ροσέλ, αλλά και ο άλλοτε πρόεδρος της Σάντος, Οντίλιο Ροντρίγκες.

Ads

Η υπόθεση στοιχειοθετείται από την καταγγελία της DIS, βραζιλιάνικης εταιρείας που κατέχει το 40% των δικαιωμάτων του Νεϊμάρ το διάστημα που αγωνιζόταν στη βραζιλιάνικη ομάδα. Η εν λόγω εταιρεία υποστηρίζει ότι έχασε το νόμιμο μερίδιο από τη μεταγραφή επειδή η πραγματική αξία της συμφωνίας ήταν υποτιμημένη.

Τον περασμένο Νοέμβριο οι εισαγγελείς είχαν εισηγηθεί την τιμωρία του Νεϊμάρ με πρόστιμο 10 εκ. ευρώ, καθώς και διετή ποινή φυλάκισης. Για τους πρώτους παραβάτες σε μη βίαια εγκλήματα, οι ποινές δύο ετών και κάτω αναστέλλονται στην Ισπανία και είναι απίθανο ο παίκτης να οδηγηθεί στην φυλακή. Η Μπαρτσελόνα ισχυρίζεται ότι στην εποχή της μεταγραφής το κόστος της ήταν 57.1 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 40 καταβλήθηκαν στην οικογένεια του παίκτη.

Η DIS έλαβε το 40% των εναπομείναντων 17.1 εκ. ευρώ, που πληρώθηκε η Σάντος. Το δικαστήριο, όμως, έθεσε την πραγματική αξία των δικαιωμάτων του Νεϊμάρ στα 25.2 εκ. ευρώ, οπότε η αμοιβή της εταιρείας θα έπρεπε να βασιστεί πάνω σε αυτό το ποσό.

Πηγή: praktoreio-sport.gr