Οι φορολογικές αρχές του Υπουργείου οικονομικών στην Ισπανία θεωρούν ότι ο  Κριστιάνο Ρονάλντο εξαπάτησε το ισπανικό κράτος για περισσότερα από  8 εκατομμύρια ευρώ, με το να μην δηλώσει σωστά τα δικαιώματα της εικόνας τους μεταξύ 2011 και 2013, όπως αναφέρει το Cadena COPE.

Ads

Τα αποτελέσματα της έρευνας που ξεκίνησε στα τέλη του 2015, βρίσκονται ήδη στα χέρια της υπηρεσίας οικονομικών εγκλημάτων στη Μαδρίτη, η οποία πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί να χαρακτηρίσει την ενέργεια ως έγκλημα ή διοικητική παράβαση, και να περάσει στον δικαστή.  

Πάντως, σύμφωνα με την  Marca, o δικαστής θα καλέσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να  καταθέσει, ανεξάρτητα από το αν το τέλος υπάρξει ποινική δίωξη. Στην περίπτωση της διοικητικής παραβάσεως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα κληθεί να πληρώσει 8 εκατομμύρια ευρώ. Στην περίπτωση των φορολογικών αδικημάτων, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ  θα πληρώσει βεβαίως αυτά τα χρήματα, αλλά θα αντιμετωπίσει και ποινή φυλάκισης, που  θα μπορούσε να είναι 4 μήνες για κάθε οικονομικό έτος στο οποίο σημειώθηκε η απάτη (2011, 2012 και 2013).

Τα χρήματα που αφορούν την εικόνα του Ρονάλντο βρισκόντουσαν στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων, ωστόσο μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε από τα Football Leaks, προσπάθησε να τακτοποιήσει όλα τα κεφάλαιά του στο εξωτερικό.

Ads