Φυλάκιση ενός έτους και οκτώ μηνών με αναστολή πρότεινε ο εισαγγελέας, στη δική του πρώην προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, και του πρώην προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, που κατηγορούνται για αδικαιολόγητη καταβολή ποσού 2 εκατ. ελβετικών φράγκων στον Γάλλο από τα ταμεία της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Ads

Το δικαστήριο της Μπελινζόνα, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, θα εκδώσει την απόφασή του στις 8 Ιουλίου. Βάσει της ελβετικής νομοθεσίας, οι δύο παράγοντες κινδυνεύουν θεωρητικά μέχρι και με πενταετή κάθειρξη.

Οι Μπλάτερ και Πλατινί έχουν επανειλημμένως αρνηθεί ότι υπέπεσαν σε αδίκημα στο εν λόγω περιστατικό, για το οποίο οι Ελβετοί εισαγγελείς τους απήγγειλαν κατηγορίες τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως και να έχει, οι συνέπειες ήταν να εγκαταλείψει πρόωρα ο Μπλάτερ την θέση του προέδρου της FIFA και να τερμίσει την εκστρατεία του Πλατινί για τη διαδοχή.

Ads

Επίσης, απομάκρυναν τον Πλατινί από την προεδρία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Ο Μπλάτερ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της FIFA για 17 χρόνια, παραιτήθηκε το 2015, ακολουθούμενος από τον Πλατινί το 2016. Και οι δύο τιμωρήθηκαν με εξαετή αποκλεισμό για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας.