Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής απονέμοντας το παράσημο της Πόλης του Παρισιού (Ville de Paris) στους οπαδούς της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που βρέθηκαν στην πόλη για να υποστηρίξουν τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες τους.

Ads

«Τρελοί και ωραίοι» οι Ιρλανδοί οπαδοί έκλεψαν τις εντυπώσεις δείχνοντας πως ξέρουν να απολαμβάνουν τη γιορτή του ποδοσφαίρου και πως ταξίδεψαν στη Γαλλία για να το διασκεδάσουν και όχι για να πλακωθούν. Από το νανούρισμα ενός παιδιού μέσα σε τρένο, όταν το μωρό αναστατώθηκε από την παρουσία τους, και την υποστήριξη ενός συμπατριώτη τους για να κερδίσει ένα φιλί από μια Γαλλίδα στη μέση του δρόμου μέχρι τη βοήθεια σε ένα ζευγάρι Γάλλων να αλλάξει το λάστιχο του αυτοκινήτου.

Σε αντίθεση με τους χουλιγκανισμούς και τα αιματηρά επεισόδια, τα κατορθώματα των Ιρλανδών έκαναν τον γύρο του διαδικτύου με θετικό τρόπο και ανεξάρτητα από τις επιδόσεις της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας στο Euro 2016, οι Ιρλανδοί οπαδοί είναι απλά οι κορυφαίοι του Euro 2016, οι πρωταθλητές της Ευρώπης.

Με την υποδειγματική συμπεριφορά τους «συνέβαλαν στην εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πόλη. Είναι ένα παράδειγμα για το σύνολο των οπαδών σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού στο Παρίσι, Ζαν-Φρανσουά Μαρτίνς. «Όπως αποδεικνύουν τα πολυάριθμα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, στους Παριζιάνους άρεσε ιδιαίτερα να τους συναντούν, να μιλούν μαζί τους, να μοιράζονται στιγμές χαράς σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός».

Σημειώνεται πως το χρυσό μετάλλιο της Πόλης του Παρισιού απονέμεται συνήθως σε προσωπικότητες από τη Γαλλία ή το εξωτερικό που έχουν διακριθεί για τις πράξεις τους.

Και το διάσημο πλέον «Will Grigg’s On Fire»