Με την διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής των play-off ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής για την περίοδο 2019 – 2020.

Ads

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και επίσημα τον 45ο τίτλο του και το γιορτάζει με εκδηλώσεις μέσα κι έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Χιλιάδες φίλοι των ερυθρόλευκων παρακολούθησαν το ντέρμπι με την ΑΕΚ μέσω γιγαντοοθόνης, έξω από το γήπεδο και πανηγύρισαν μία ακόμη επιτυχία της ομάδας τους.

Αναλυτικά οι σημερινοί αγώνες

Ολυμπιακός  –  ΑΕΚ  3 – 0

Αυλαία με φιέστα κόντρα στην ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό!

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-0 των «κιτρινόμαυρων» στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη 10η αγωνιστική των play off, γιορτάζοντας την επιστροφή τους στους τίτλους (που είχαν σφραγίσει εδώ και καιρό) έπειτα από δύο χρόνια. Την ώρα που η «Ένωση» έμενε και μαθηματικά τρίτη και εκτός Champions League.

Ads

Σχεδόν όλο το ζουμί ήταν το πρώτο μισό του α’ μέρους, όπου σκόραρε ο Βαλμπουενά στο 10’ ( 1 -0 ) με συρτό σουτ και ο Ραντζέλοβιτς στο 21’( 2 – 0 ) με πανέμορφο γκολ, έπειτα από προσωπική προσπάθεια.

Ο Καμαρά έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο 73’ ( 3 – 0 ).

Άφαντη στο πρώτο μέρος η ομάδα του Καρέρα, αντέδρασε στο β’ μέρος με τον Μάνταλο να αρνείται να ρίξει λευκή, αλλά δεν μπορούσε μόνος του. Σβηστά έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μαρτίνς.

Με αλλαγές παρατάχθηκαν οι δύο μονομάχοι στην πρόβα τελικού, με τους δύο τεχνικούς να δίνουν ανάσες σε βασικά τους εργαλεία, θέλοντας, προφανώς να θολώσουν τα νερά ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης.

Ολυμπιακός : ( Πέδρο Μαρτίνς ) Σα, Γκασπάρ, Σισέ, Μπα ( 74΄Παπαδόπουλος ), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Φορτούνης ( 89΄Χριστοδουλόπουλος ), Καμαρά, Βαλμπουενά ( 74΄Τοροσίδης ), Ραντζέλοβιτς ( 62΄Μπουχαλάκης ) ,Ελ Αραμπί ( 62΄Μασούρας )

ΑΕΚ : (Μάσιμο Καρέρα) Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Σιμόες, Αλμπάνης ( 46 Κρίστιτσιτς ), Βέρντε ( 61΄Λιβάγια ), Μάνταλος ( 86΄Σαμπανάτζοβιτς ), Αραούχο ( 61΄Ολιβέϊρα )

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου ( Αθηνών )
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου ( Αθηνών ) , Δημήτριος Σαμοϊλης ( Αθηνών )
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας ( Πιερίας )
VAR : Κωνσταντίνος Κοτσάνης ( Δράμας ) , Ανδρέας Μεϊντάνας ( Αχαΐας )

Παναθηναϊκός  –  ΟΦΗ 3 – 2

Με ένα χορταστικό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που σημειώθηκαν όλα τα γκολ, αποχαιρέτησαν το φετινό πρωτάθλημα ΠΑΟ και ΟΦΗ. Οι πράσινοι ήταν πιο αποτελεσματικοί  από τους Κρητικούς που είχαν πολλές ευκαιρίες σε όλη την διάρκεια του ματς και ακριβώς στην λήξη δεν αξιοποίησαν πέναλτι για να ισοφαρίσουν. Ο Ξενόπουλος και πάλι απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Φιγκεϊρέδο. Ο νεαρός τερματοφύλακας των πρασίνων είχε πει όχι από τα 11 μέτρα στον Φετφατζίδη την προηγούμενη αγωνιστική.

Τελευταίος αγώνας για τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του τριφυλλιού, που και πάλι παρουσίασε μία ενδεκάδα με πολλούς νεαρούς Έλληνες παίχτες (6 από την Ακαδημία ).

Ο ΠΑΟ τερμάτισε τέταρτος ενώ ο ΟΦΗ έκτος.

Τα γκολ
27′ :  1-0 ο Παναθηναϊκός με τον Μπεκ,
29′ : 1-1 ο ΟΦΗ, με τον Φιγκεϊρέδο
35′ : 2-1 ο Παναθηναϊκός με τον Μακέντα
38′ : 2-2 ο ΟΦΗ με τον Βαζ
42′ : 3-2 ο Παναθηναϊκός, με τον Χατζηγιοβάνη

ΠΑΟ : ( Γιώργος Δώνης ) Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης ( 46΄Αλεξανδρόπουλος ), Σερπέζης ( 58΄Κολοβός ), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης ( 68΄Αθανασακόπουλος ), Μπεκ ( 76΄Τσαβίδας ), Μακέντα ( 68΄Περέα )

ΟΦΗ : ( Γιώργος Σίμος ) Γουάλι, Μπράουν, Βίκτορ ( 61΄Βαφέας ), Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Νέιρα, Στάικος, Βαζ ( 67΄Κοροβέσης ), Ναμπί ( 79΄Μίγγος ), Νοικοκυράκης ( 79΄Σουρνάκης ), Φιγκεϊρέδο

Διαιτητής : Ιωάννης Παπαδόπουλος ( Μακεδονίας )
Βοηθοί : Νικόλαος Σάββας ( Σερρών ), Αντώνιος Δίπλαρης ( Καρδίτσας )
40ς : Αλέξανδρος Τσαμούρης ( Πειραιά )
VAR : Αθανάσιος Σέζος ( Κιλκίς ), Πέτρος Πάτρας ( Μακεδονίας )

ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ  0 – 0

Στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας ο στόχος επετεύχθη για τον ΠΑΟΚ, που εξασφάλισε την παρουσία του στα προκριματικά του Champions League, αφού τερμάτισε στη 2η θέση των playoffs, παρά το 0-0 με τον συντοπίτη Άρη!

Σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την εδαφική υπεροχή, ωστόσο του έλειψε το κάτι παραπάνω στην τελική προσπάθεια.

Από την άλλη, οι ελλιπέστατοι -και 5οι στην τελική βαθμολογία- «κίτρινοι» (σ.σ. παρατάχθηκαν με μόλις 13 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές) έπαιξαν για την υστεροφημία τους κι έφυγαν αλώβητοι από την Τούμπα για 4η διαδοχική αναμέτρηση.

ΠΑΟΚ : (Άμπελ Φερέιρα)  Πασχαλάκης, Μιχαϊλίδης, Βαρέλα, Μιχάι ) 77΄Στοχ ), Γιαννούλης, Ροντρίγκο ( 77΄Βιεϊρίνια ), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί ( 71΄Εσίτι ), Μπίσεσβαρ ( 71΄Άκπομ ), Τζόλης ( 64΄Λημνιός ), Σφιντέρσκι

ΑΡΗΣ : ( Μίκαελ Ένινγκ ) Κουέστα,  Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης, Σόουζα, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα, Μαντσίνι, Μαρτίνες, Διαμαντόπουλος

Διαιτητής : Κλεμάν Τουρπέν ( Γαλλία )
Βοηθοί : Νικολά Ντανός, Σιρίλ Γκριγκόρε ( Γαλλία )
4ος : Ευάγγελος Μανούχος ( Αργολίδας )
VAR  : Λετεσιέ ( Γαλλία ), Μ. Δημόπουλος

Η τελική Βαθμολογία

image