Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε αυτό που όλοι, λίγο έως πολύ, διαπίστωσαν τη χρονιά που πέρασε. Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο κορυφαίος προπονητής του 2016!

Ads

Ο Φερνάντο Σάντος βρίσκεται πρώτος στη λίστα με τους καλύτερους προπονητές εθνικών ομάδων για την επιτυχία του να οδηγήσει την Πορτογαλία στην κορυφή της Ευρώπης.

Η αξία του Φερνάντο Σάντος ήταν ήδη γνωστή στους Έλληνες φιλάθλους. Ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε στη «μετά-Ρεχάγκελ εποχή» την Εθνική Ελλάδας και την οδήγησε στο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε στη φάση των 16. Κάθισε επίσης στους πάγκους της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Ο 62χρονος Πορτογάλος, με τους 199 βαθμούς που του έδωσαν ειδικοί του ποδοσφαίρου, βρίσκεται πολύ μπροστά στη λίστα από τον Σουηδό Λαρς Λάγκερμπακ, ο οποίος καθόταν στον πάγκο της εθνικής Ισλανδίας. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας (και κάτοχος του συγκεκριμένου βραβείου για το 2014), Γιοακίμ Λεβ, ο οποίος άφησε μόλις ένα βαθμό πίσω του τον Ουαλό πρώην τεχνικό της ΑΕΛ, Κρις Κόουλμαν.

Ads