Ήταν γνωστό από τότε που έγινε η κλήρωση ότι η ΑΕΚ έχει πολύ δύσκολο έργο αν θέλει να διακριθεί στους ομίλους του Europa League. Αντίπαλοι όπως η Λέστερ είναι σε μεγαλύτερο επίπεδο, παίζουν σε ανώτερα πρωταθλήματα και φάνηκε και στο ΟΑΚΑ στο ματς για την δεύτερη αγωνιστική.
 
Η Ένωση πλήρωσε τα λάθη της και γνώρισε την ήττα από την Λέστερ με 2-1, ωστόσο ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την εικόνα της την προηγούμενη εβδομάδα στον αγώνα με την Μπράγκα.
 
Αυτή η εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ ήταν η 8η συνεχόμενη σε ομίλους, είτε του Champions είτε του Europa League.
 
Οι κιτρινόμαυροι είχαν 6 ήττες στην τελευταία τους παρουσία σε όμιλο Champions League την σεζόν 2018-19 (σε όμιλο με Μπάγερν, Άγιαξ, Μπενφίκα), ενώ φέτος έχουν ξεκινήσει χωρίς βαθμό στις δύο πρώτες αναμετρήσεις των ομίλων του Europa League απέναντι σε Μπράγκα και Λέστερ.
 
Η Ένωση κοίταξε στα μάτια την αγγλική ομάδα, είχε ευκαιρίες, πίεσε, όμως στο τέλος έφυγε από το γήπεδο με άδεια χέρια». Αυτό το 1-2 αφήνει την ΑΕΚ χωρίς βαθμό στον όμιλο και απομακρύνει κι άλλο τα όνειρα πρόκρισης.
 
Κι όμως τα πράγματα απόψε θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Αν δεν είχαν γίνει τα δύο σοβαρά λάθη στις φάσεις των γκολ της Λέστερ, αν γινόταν γκολ η τεράστια ευκαιρία του Τάνκοβιτς ένα λεπτό μετά το τέρμα που πέτυχε, αν ο Καρέρα είχε «διαβάσει» καλύτερα το ματς από την αρχή.
 
Με τα «αν» όμως στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται τίποτα και έτσι η ΑΕΚ καλείται να διδαχθεί από την αποψινή ήττα και να κοιτάξει να ρεφάρει την κατάσταση, με νίκη επί της Ζόρια στο ματς που ακολουθεί.
 
Ο Μάσιμο Καρέρα παρέταξε την ομάδα του με τετράδα στην άμυνα και τον Λόπες μπροστά από τον Ινσούα, προκειμένου να έχει περισσότερες βοήθειες στην πτέρυγα. Η Ένωση μπήκε στο ματς πατώντας καλά και κρατώντας την μπάλα στα πόδια της. Οι Κιτρινόμαυροι προσπαθούν να αναπτυχθούν από τις πτέρυγες, χωρίς να δημιουργήσουν πάντως τελική.

Ads

Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή του αγώνα θα έρθει όμως από την Λέστερ. Η μπάλα θα στρωθεί στον Μάντισον στο 15’, αυτός θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής όμως δεν θα βρει στόχο.
 
Στο 18’ οι Άγγλοι θα ανοίξουν το σκορ. Σε μια κάθετη μπαλιά ο Τσιντώτας δεν θα βγει καλά, ο Βάρντι θα του «τσιμπήσει» την μπάλα και ο τερματοφύλακας της Ένωσης θα τον ανατρέψει. Ο διεθνής φορ της Λέστερ θα εκτελέσει εύστοχα το πέναλτι και θα ανοίξει το σκορ στο ΟΑΚΑ, κάνοντας το 0-1.
 
Αυτό το γκολ αποσυντόνισε την ΑΕΚ. Στο 22’ η Λέστερ έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση των «Αλεπούδων» ο Ουντέρ βρέθηκε απέναντι στον Τσιντώτα, όμως ο γκολκίπερ της Ένωσης τον νίκησε.
 
Στο 27’ η ΑΕΚ θα αγγίξει την ισοφάριση. Μετά από φάουλ του Μάνταλου η μπάλα θα απομακρυνθεί, θα φτάσει τον Μπακάκη που θα «γεμίσει» και θα βρει τον Λιβάγια, στην πλάτη της άμυνας. Ο Κροάτης θα πιάσει μια δυνατή κεφαλιά και ο Σμάιχελ θα αποκρούσει ενστικτωδώς.
 
Δύο λεπτά μετά θα έρθει νέα, τεράστια ευκαιρία για τον Δικέφαλο! Η άμυνα της Λέστερ θα κάνει λάθος, ο Λιβάγια θα κερδίσει την μπάλα και θα βγει απέναντι από τον Σμάιχελ, όμως θα πλασάρει άουτ.
 
Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει σε αυτές τις δύο κλασικές ευκαιρίες και το πλήρωσε. Στο 39’ μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον ξεχασμένο από την άμυνα της Ένωσης Τσάουντρι που με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2.
 
Πλέον η ΑΕΚ είχε ένα βουνό να ανεβεί. Η Λέστερ είχε πάει το ματς εκεί που την βόλευε, με τους Κιτρινόμαυρους να βρίσκονται από το πρώτο ημίχρονο σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.
 
Ο Καρέρα θα ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο με δύο αλλαγές. Τάνκοβιτς αντί Λιβάγια και Ολιβέιρα αντί Ανσαριφάρντ. Και η αντίδραση θα έρθει άμεσα, συγκεκριμένα στο 48’ ο Μάνταλος θα «σπάσει» με μια μπαλιά την άμυνα της Λέστερ, ο Τάνκοβιτς θα «εκτελέσει» τον Σμάιχελ και η ΑΕΚ θα μειώσει σε 1-2.
 
Αυτό το γκολ αφύπνισε για τα καλά την Ένωση που στο αμέσως επόμενο λεπτό έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Όμως αυτή τη φορά το σουτ του Τάνκοβιτς έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του τερματοφύλακα των Άγγλων!
 
Πέρα από πρόσωπα η ΑΕΚ είχε αλλάξει και διάταξη, παίζοντας με 3-5-2 και τον Λόπες να γίνεται τρίτος στόπερ. Ένα σχήμα που άλλαξε εντελώς την εικόνα της και συνάμα μπέρδεψε αρκετά την Λέστερ. Οι Άγγλοι άργησαν λίγο αλλά βγήκαν ξανά στην επίθεση. Στο 67’ έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 1-3, όμως το ωραίο πλασέ του Ουντέρ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα.
 
Η ΑΕΚ με το ματς σε αυτό το σημείο αύξησε την πίεση πηγαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης. Την ίδια στιγμή που η Λέστερ έκλεινε τους χώρους χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να αναπτυχθεί. Το παιχνίδι πήγε μέχρι το φινάλε χωρίς κάτι ουσιαστικό, με το 1-2 να μένει μέχρι τέλους.
 
ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (86’ Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Ινσούα (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Σάκχοφ (86’ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Λιβάγια (46’ Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Λόπες, Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα)
 
Λέστερ (Μ. Ρότζερς): Σμάιχελ, Φοφανά, Μόργκαν, Φουκς (46’ Τόμας), Ουντέρ (66’ Πράετ), Τσουντχούρι (66’ Μεντί), Τίλεμανς, Τζάστιν, Ολμπράιτον, Μάντισον (74’ Μπερνς), Βάρντι (70’ Ιενάτσο)

Διαιτητής: Χάραλντ Λέχνερ (Αυστρία)
Βοηθοί: Αντρέας Χάιντενραϊχ (Αυστρία), Μαξιμιλιάν Κόλτσμπιχ (Αυστρία)
Τέταρτος: Γιούλιαν Βέινμπεγκερ (Αυστρία)

Δείτα τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης