Πάντα σταθερή στις μεγάλες διοργανώσεις η Κατερίνα Στεφανίδη, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου, μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα στον τελικό του άλματος επί κοντώ, κάνοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση με 4,75.

Ads

Αυτό το άλμα χάρισε στην πρωταθλήτρια μας το ασημένιο μετάλλιο, αφού στη συνέχεια είχε μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 4,80μ. και δύο στα 4,85μ., με τη Βίλμα Μούρτο να παίρνει το χρυσό με 4,85μ.

Η Κατερίνα με την σημερινή της εμφάνιση έκανε κατ’ αρχήν φετινό ρεκόρ με 4,75μ.,εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο, για να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια (γυναίκα ή άνδρας) με τέσσερα μετάλλια  στον στίβο σε μία διοργάνωση, αλλά και η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του επί κοντώ γενικότερα, με τέσσερα μετάλλια στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη επέλεξε να ξεκινήσει τον τελικό από τα 4,40μ., αφήνοντας τα 4,25μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε εύκολα τον πήχη. Το ίδιο έκανε και στα 4,55μ.

Ads

Το επόμενο ύψος ήταν εκεί που ουσιαστικά ξεχώρισαν οι αθλήτριες που θα πήγαιναν για μετάλλιο από τις υπόλοιπες. Τα 4,65μ. πέρασαν μόνο οι Στεφανίδη, Σούτεϊ με την πρώτη και η Μούρτο με τη δεύτερη.

Όλες οι υπόλοιπες δεν τα κατάφεραν να περάσουν το συγκεκριμένο ύψος με την Κόντερι να αφήνει μία προσπάθεια για τα 4,70μ. δίχως αποτέλεσμα. Έτσι, έμειναν οι Στεφανίδη, Σούτεϊ και Μούρτο να παλεύουν για τα τρία μετάλλια.

Η Στεφανίδη συνέχισε τα καθαρά άλματά της και πέρασε με την πρώτη τα 4,70μ. αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα για το χρυσό μετάλλιο. Η Σούτεϊ τα πέρασε με τη δεύτερη, ενώ η Μούρτο άφησε δύο προσπάθειες για τα 4,75μ.

Η Φινλανδή έκανε τα «απίστευτα» περνώντας με την πρώτη τόσο τα 4,75μ. όσο και τα 4,80μ. κάνοντας την απόλυτη ανατροπή.

Η Στεφανίδη και η Σούτεϊ ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στα 4,75μ. με την Ελληνίδα να κατακτά το ασημένιο αφού έφτασε σε αυτό το ύψος δίχως άκυρη προσπάθεια.

Η Μούρτο συνέχισε τον αγώνα και ξεπέρασε και τα 4.85μ. για να φτάσει σε ένα μεγάλο χρυσό κάνοντας τρεις φορές εθνικό ρεκόρ Φινλανδίας.

Η τελική κατάταξη:

  1. Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) 4.85μ.
  2. Κατερίνα Στεφανίδη 4,75μ.
  3. Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία) 4.75μ.
  4. Κάρολαϊν Χόλμ (Δανία) 4.55μ.
  5. Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) 4.55μ.
  6. Μαρί Ζουλ Μπονάν (Γαλλία) 4.55μ.
  7. Ρομπέρτα Μπρούνι (Ιταλία) 4.55μ.
  8. Μόλι Κόντερι (Μ. Βρετανία) 4.55μ.
  9. Σόφι Κουκ (Μ. Βρετανία) 4.40μ.
  10. Μαργκότ Σεβριέ (Γαλλία) 4.40μ.
  11. Ελίνα Λάμπελα (Φινλανδία) 4.40μ.
  12. Λένε Όνσρουντ Ρέντζιους (Νορβηγία) 4.25