Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι κατώτερος των περιστάσεων και υποχρεώθηκε στην τρίτη σερί ήττα του στην Ευρωλίγκα, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής, αυτή τη φορά από την Ούνικς Καζάν με 74-72.

Ads

Η Ρώσικη ομάδα ήταν αυτή τη φορά η ομάδα που “πλήγωσε” το τριφύλλι, με τον Λορέντζο Μπράουν να βάζει το μεγαλύτερο καλάθι της βραδιάς στα 19.7” και να υπογράφει το διπλό στο ΟΑΚΑ.

Στην τελευταία κατοχή της αναμέτρησης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης, σούταρε για τρεις πόντους πάνω σε άμυνα (αυτή του Μάριο Χεζόνια) και τελικά αστόχησε, με αποτέλεσμα να αποδειχθεί ο μοιραίος για την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με υποδειγματική συμπεριφορά στην άμυνα, δεδομένου ότι η Ούνικς Καζάν χρειάστηκε περισσότερα από πέντε λεπτά έως ότου σκοράρει για πρώτη φορά εντός παιδιάς. Το +8 (9-1 στο 5′) δεν διατηρήθηκε για πολύ βέβαια, αφού οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη επιδόθηκαν σε διαδοχικά λάθη και άστοχα σουτ, με αποτέλεσμα να χρειαστούν το καλάθι του Κέντρικ Πέρι στην εκπνοή, για να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο “Χ” (15-15).

Ads

Την ίδια ώρα βέβαια, ούτε η ρωσική ομάδα απέδιδε σε υψηλά επίπεδα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν επίσης άστοχοι σε δίποντα και τρίποντα, έδειξαν εγκλωβισμένοι από την αδυναμία του Μάριο Χεζόνια να αποτελέσει παράγοντα του αγώνα και κάπως έτσι βρέθηκαν δύο φορές στο -5 (29-24 στο 14′ και 32-27 στο 18′). Διαφορά που πάντως έπεσε στην ελάχιστη τιμή της, μέχρι το ημίχρονο (36-35).

Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε κι αυτό με χαμηλό ρυθμό και πολλά άστοχα σουτ. Μόνο που αυτά που έχανε ο Παναθηναϊκός ήταν περισσότερα, με αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι το -5 (43-48 στο 25′), υποχρεώνοντας τον Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ.

Ούτε η είσοδος του Νεμάνια Νέντοβιτς πάντως αποδείχθηκε ικανή να αλλάξει το μομέντουμ. Ο Παναθηναϊκός παρέμενε κακός στο μπροστινό μέρος του παρκέ και χρειάστηκε ακόμη ένα καλάθι στο τέλος του χρόνου (για τρεις από τον Ιωάννη Παπαπέτρου) προκειμένου να φέρει τον αγώνα σε απόλυτη ισορροπία εν όψει της τελευταίας περιόδου (54-54 στο 30′).

Το μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο ομάδων συνεχίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τις ομάδες να μην μπορούν να ξεφύγουν περισσότερο από μία – δύο κατοχές. Την στιγμή μάλιστα που ο Μάριο Χεζόνια ευστοχούσε σε σουτ τριών πόντων για πρώτη φορά στον αγώνα (μετά από τέσσερις άστοχες προσπάθειες), ο Κέντρικ Πέρι με τον Γιώργο Παπαγιάννη ήταν αυτοί που κρατούσαν όρθιο το τριφύλλι, για το “Χ” (70-70) του 38ου λεπτού.

Στην τελική ευθεία, η Ούνικς Καζάν έβαλε το μεγάλο σουτ, όχι ο Παναθηναϊκός. Ο Λορέντζο Μπράουν πήρε την ευθύνη και ευστόχησε για δύο στα 19.7” για το τέλος, με την προσπάθεια του Ιωάννη Παπαπέτρου αμέσως μετά να καταλήγει στο στεφάνι και να υπογράφει, με αυτόν τον τρόπο, την τρίτη διαδοχική ήττα των πρασίνων στηνΕυρωλίγκα.

Οι διαιτητές: Πέρεθ – Πάντερ – Ομπρκνέζεβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-35, 54-54, 72-74.

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Πέρι 10, Μέικον 14, Παπαγιάννης 14, Παπαπέτρου 10, Φέρελ, Κασελάκης 2, Ουάιτ 7, Φλόιντ 2, Νέντοβιτς, Έβανς 4, Μαντζούκας, Σαντ-Ρος 9

Ούνικς Καζάν (Περάσοβιτς): Σπίσου 5, Κάνααν 15, Μπράουν Τζον 2, Μπράντλεϊ, Ζάιτσεφ, Χεζόνια 9, Κλιμένκο, Ουζίνσκι, Τζεκίρι 8, Μέιο 7, Κάνααν, Μπράουν Λορένζο 13, Βοροντσέβιτς 15

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων:

Ο Παναθηναϊκός δίνει δύο διαδοχικές εκτός έδρας αναμετρήσεις στη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί, πρώτα με τη Ζάλγκιρις (16/11) κι εν συνεχεία με τη Μπάγερν (18/11).

Από την άλλη η Ούνικς Καζάν επιστρέφει στο γήπεδό της για να παίξει κατά σειρά με Αρμάνι Μιλάνο (17/11) και Άλμπα (19/11).