Βατή για τον Ολυμπιακό και πιο δύσκολη για τον Παναθηναϊκό ήταν η κλήρωση στην Ευρωλίγκα για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται στον 4ο όμιλο της regular season και τους «πράσινους» στον 3ο. Γράφει η Τόνια Γκόρου

Ads

Ο Ολυμπιακός ήταν από τους επικεφαλής στην κλήρωση ενώ ο Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε στο β’ γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση που έγινε χθες στην Βαρκελώνη. Ας δούμε αναλυτικά τους ομίλους:

image
Πατήστε πάνω για μεγέθυνση

Ο Παναθηναϊκός έπεσε πάνω στον δυσκολότερο όμιλο και θα τα βρει –σίγουρα- σκούρα καθώς θα αγωνιστεί με άλλες πέντε ομάδες που πέρυσι κατέκτησαν το πρωτάθλημα στη χώρα τους, κάτι σαν ο όμιλος των πρωταθλητών: με την Μπαρτσελόνα, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, την Αρμάνι Μιλάνο, την Μπάγερν και την Τούροφ. Σίγουρα, το έργο θα είναι πιο δύσκολο για τους «πράσινους», σίγουρα λόγω ονόματος αποτελεί φαβορί αλλά αν δεν γίνουν μεταγραφές και σωστή χρήση των παικτών του υπάρχοντος ρόστερ, προβλέπω ότι και φέτος θα μονομαχήσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την 4η θέση του ομίλου. Μη πω ότι υπάρχει και η πιθανότητα να μην  περάσει στους «16» αλλά ας περιμένουμε να δούμε τις μεταγραφικές κινήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ads

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός παίζει με την κάτοχο του Euro Cup Βαλένθια, τη Λαμποράλ Κούτσα, τη Γαλατάσαραϊ, τον Ερυθρό Αστέρα και την Νεπτούνας. Ο Ολυμπιακός που διατηρεί τα ¾ της περσινής ομαδας του, έπεσε στα μαλακά και  σίγουρα μπορεί να βλέπει και πρωτιά στον όμιλο του.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:

1η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Τούροβ
2η αγωνιστική: Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός
3η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο
5η αγωνιστική: Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός
6η αγωνιστική: Τούροβ – Παναθηναϊκός
7η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου
8η αγωνιστική: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ – Παναθηναϊκός
9η αγωνιστική: Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός
10η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

1η αγωνιστική: Βαλένθια – Ολυμπιακός
2η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Λαμποράλ Κούτσα
3η αγωνιστική: Νεπτούνας – Ολυμπιακός
4η αγωνιστική: Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός
5η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Γαλατάσαραϊ
6η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Βαλένθια
7η αγωνιστική: Λαμποράλ Κούτσα – Ολυμπιακός
8η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Νεπτούνας
9η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας
10η αγωνιστική: Γαλατάσαραϊ – Ολυμπιακός

Το πρώτο τζάμπολ της κανονικής περιόδου θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου και το τελευταίο στις 19 Δεκεμβρίου, με τις τέσσεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου να προκρίνονται στη φάση των «16» η οποία ξεκινάει στις 30 Δεκεμβρίου 2014 και ολοκληρώνεται στις 10 Απριλίου 2015. Οι οκτώ ομάδες που θα αποκλειστούν θα συνεχίσουν στο Euro Cup. Μετά τη φάση των «16» θα ακολουθήσουν οι προημιτελικοί, από 14 έως 28 Απριλίου 2015, ενώ το final 4 θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη στις 15,16 και 17 Μαΐου 2015.

Τα ζευγάρια της προκριμάτικής φάσης της Ευρωλίγκας 2014-2015 διαμορφώθηκαν ως εξής:

image

Οι νικητές των αγώνων Ούνιξ Καζάν-Ζιελόνα Γκόρα και Χαποέλ Ιερουσαλήμ-Νίμπουρκ θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στον έναν ημιτελικό, ενώ στον άλλο ημιτελικό την πρόκριση στον τελικό θα διεκδικήσουν οι νικητές των ζευγαριών Βιλερμπάν-Οστάνδη και Ρίγα-Στρασμπούρ.

* Φωτογραφία από το sport 24