Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες αναμετρήσεις, για τα playoffs του Europa League, με ωραία ματς, ειδικά το Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πολλές εκπλήξεις και μόνο τη Σεβίλλη να έχει απόλυτο προβάδισμα πρόκρισης στους προημιτελικούς.
 
Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την πρόκριση στους «16» του Europa League.
 
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι στο Άμστερνταμ, με τον Άγιαξ και την Ουνιόν Βερολίνου να μένουν στο «στείρο» 0-0.
 
Αντίθετα η Σάλτσμπουργκ κέρδισε 1-0 στην έδρα της τη Ρόμα που την φέρνει πιο κοντά στους «16» ενόψει της ρεβάνς στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, ενώ αβαντάζ πρόκρισης απέκτησε και η Σαχτάρ Ντόνετσκ που επιβλήθηκε 2-1 της Ρεν – με το συγκεκριμένο παιχνίδι να διεξάγεται στην Πολωνία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
 
Η Ναντ έφυγε με την ισοπαλία από το Τορίνο, αφού έμεινε στο 1-1 με τη Γιουβέντους και θα παίξει την πρόκριση στους «16 στο γήπεδο της.
 
Φοβερό ματς με νικήτρια τη Μονακό στο Λεβερκούζεν, με τους Μονεγάσκους να επικρατούν 3-2 και να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης.
 
Στη Λισαβόνα η Σπόρτινγκ σώθηκε στο φινάλε του αγώνα με τον αρχηγό της, τον Κόατες να ισοφαρίζει σε 1-1 και να παίρνει τη μπουκιά μέσα από το στόμα της Μίντιλαντ, που ήταν έτοιμη να κάνει μία μεγάλη έκπληξη.
 
Στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» τα πράγματα ήταν πιο απλά για τη Σεβίλλη. Η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε με σκορ 3-0 της Αϊντχόφεν και επί της ουσίας «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση.
 
Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου
 
Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες που έχουν προκριθεί απευθείας στους «16» είναι: Άρσεναλ, Φενερμπαχτσέ, Μπέτις, Σεντ Ζιλουάζ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Φέγενορντ , Φράιμπουργκ, Φερεντσβάρος.
 
Η κλήρωση για την φάση των «16» θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ η αντίστοιχη για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα γίνει στις 17 Μαρτίου.

Ads

Τα αποτελέσματα

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2
(50’ Μ. Αλόνσο, 76′ Ραφίνια – 52’ Ράσφορντ, 59’ Κουντέ)

Άγιαξ – Ουνιόν Βερολίνου 0-0

Σάλτσμπουργκ – Ρόμα 1-0
(88’ Καπάλντο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεν 2-1
(11’ Κρίσκιφ, 45’ πέν. Μπονταρένκο – 59’ Εκαμπί)

Γιουβέντους – Ναντ 1-1
(13′ Βλάχοβιτς – 60′ Μπλας)
 
 

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μίντιλαντ 1-1
(90+4 Κόατες – 77′ Ασούρ)
 
 


 
 
Λεβερκούζεν – Μονακό 2-3

(48′ Ντιαμπί – 59′ Βιρτς – 9′ αυτ. Χραντέτσκι, 74′ Ντιατά)
 

Σεβίλλη – Αϊντχόφεν 3-0
(45+2 Εν Νεσίρι, 50′ Οκάμπος, 55′ Γκούντελι)