Ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα των ομίλων του Europa League για τις ελληνικές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε την Ντιναμό Μίνσκ, ο Αστέρας πήρε τον πρώτο του ευρωπαϊκό βαθμό στην Τουρκία κόντρα στην Μπεσίκτας, ενώ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1 εντός έδρας από την Ντιναμό Μόσχας.

Ads

Ασταμάτητος ήταν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα συντρίβοντας την Ντιναμό Μίνσκ με 6-1. O Κλάους Αθανασιάδης έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας χατ τρικ μέσα σε 16 λεπτά. O χορός των γκολ άνοιξε στο 4ο λεπτό με αυτογκόλ του Νίκολιτς. Ακολούθησε το πάρτι του Κλάους με τα γκολ στο 12’ στο 17’ και στο 28’. Το 5-0 έγινε στο 50ο λεπτό με τον Παπαδόπουλο, ενώ ο Νίκολιτς πέτυχε και το γκολ της τιμής για την ομάδα του στο 80ο. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ακόμη ένα γκολ για τον ΠΑΟΚ στο 90ο λεπτό με τον Τζανδάρη.

Με ήττα ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι έχασαν εντός έδρας με 2-1 από την Ντιναμό Μόσχας, η οποία ήταν ανώτερη κατά τη διάρκεια του αγώνα έχοντας εκτός από τα δύο γκολ και δύο δοκάρια. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν με τους Κοκόριν (41’) και Ιόνοφ (49’). Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ταχύτητα μετά το 60ο λεπτό, ωστόσο στα τριάντα λεπτά που απέμεναν δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση αν και μείωσε σχετικά νωρίς με τον Ντίνα (64’).

Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης, στην πρώτη του εμφάνιση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, απέδειξε πως μπορεί να σταθεί στα σαλόνια. Η αποστολή του κόντρα στην τουρκική Μπεσίκτας στο «Ατατούρκ» ήταν εξ αρχής δύσκολη και έγινε δυσκολότερη μετά το γκολ στο 33ο λεπτό από τον Τερέ. Όμως ο Φακούντο Πάρα, χρυσή αλλαγή, έδωσε τη λύση και τον πρώτο βαθμό του Αστέρα στην Ευρώπη. Το δυνατό σουτ του στο 88ο λεπτό κατέληξε στην γωνία του Ζενγίν γράφοντας το 1-1.

Ads