Ένα πολύ δυνατό ζευγάρι για τον τελικό του Europa League, προέκυψε μετά την ολοκλήρωση των επαναληπτικών αγώνων για τα ημιτελικά της δεύτερης τη τάξει Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς η Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο θα αντιμετωπίσει την απόλυτη πρωταγωνίστρια της διοργάνωσης Σεβίλλη, την ομάδα δηλαδή με τις 6 κατακτήσεις του τροπαίου, που απέκλεισε στην παράταση τη Γιουβέντους.
 
Σεβίλλη-Γιουβέντους 2-1 παρ. (1-1 κ.α.)
(71΄Σούσο, 90+5΄Λαμέλα – 65΄Βλάχοβιτς)

Ads

Η διοργάνωση του Europa League είναι ταυτόσημη με τη Σεβίλλη. Από το 2006 έως και το 2020 κατέκτησε 6 τρόπαια και τώρα πάει για το 7ο μετά το 2-1 επί της Γιουβέντους στην παράταση στην Ισπανία. Είναι η πολυνίκης του θεσμού και μάλιστα με διαφορά, αφού οι ομάδες που την ακολουθούν με λιγότερα τρόπαια (3 στον αριθμό) είναι οι Ίντερ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης.
 
Οι Ανδαλουσιάνοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τη Γιουβέντους στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με το γκολ του Βλάχοβιτς στο 65’, στην πρώτη του επαφή μάλιστα με την μπάλα έχοντας μπει στον αγωνιστικό χώρο ένα λεπτό νωρίτερα, κατάφεραν να οδηγήσουν αρχικά το ματς στην παράταση με την γκολάρα του Σούσο που έπιασε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή (71’).
 
Στη δε παράταση το «Σάντσεθ Πιθχουάν» κόχλαζε και η Σεβίλλη κατάφερε στο 95’ με την κεφαλιά του Λαμέλα, έπειτα από σέντρα του Χιλ από τα αριστερά, να σηκώσει στο πόδι όλη την Ανδαλουσία για το τελικό 2-1 που την έστειλε στον τελικό της 31ης Μαϊου στη Βουδαπέστη. Μάλιστα, οι Ισπανοί ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ακούνια στο 116’.
 
Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπουνού, Νάβας (106’ Γκόμες), Μπαντέ, Γκούντελ, Ακούνια, Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος (70’ Λαμέλα), Τόρες (62′ Σούσο, 117′ Ρεκίκ), Χιλ (100’ Μοντιέλ), Εν Νεσιρί
 
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέσνι, Ντανίλο, Μπρέμερ, Γκάτι, Κουαδράδο (106’ Μίλικ), Φατζιόλι (41′ Παρέδες), Λοκατέλι (86’ Μιρέτι), Ραμπιό, Ίλινγκ Τζούνιορ (86’ Κόστιτς), Ντι Μαρία (64’ Κιέζα), Κεν (64’ Βλάχοβιτς)

Μπάγερν Λεβερκούζεν-Ρόμα 0-0

Το 1-0 του πρώτου αγώνα στο “Ολίμπικο”, αποδείχθηκε αρκετό για τη Ρόμα, που προσηλωμένη στο αμυντικό της πλάνο, κράτησε το 0-0 στη Γερμανία απέναντι στη Λεβερκούζεν και θα είναι παρούσα στον τελικό στην Ουγγαρία και την “Πούσκας Αρένα” στις 31 Μαΐου, για να διεκδικήσει ένα ακόμη τρόπαιο, μετά την περσινή κατάκτηση του Conference League.

Ads

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έπαιξε 90 λεπτά φουλ άμυνα, φτιάχνοντας μία τελική σε όλο το παιχνίδι, ενώ είχε για φύλακα-άγγελο τον εκπληκτικό Ρουί Πατρίσιο, ενώ η Λεβερκούζεν ήταν μεν απόλυτα ανώτερη, αλλά έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, έχοντας 23 τελικές προσπάθειες.

Μπάγερν Λεβερκούζεν (Τσάμπι Αλόνσο): Χραντέτσκι, Ταπσόμπα, Τα (86’ Αμίρι), Ινκαπιέ, Φρίμπονγκ, Ντεμιρμπάι, Παλάσιος (80’ Χλόζεκ), Μπάκερ (73’ Αντλί), Ντιαμπί, Αζμούν, Βιρτς

Ρόμα (Ζοζέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ιμπάνιεζ, Τσελίκ (78’ Σμόλινγκ), Μπόβε, Μάτιτς, Πελεγκρίνι, Σπινατσόλα (34’ λ.τρ. Ζαλέβσκι), Μπελότι (46’ Βαϊνάλντουμ), Έιμπραχαμ