Χορταστικό ποδόσφαιρο σήμερα στην επανέναρξη των αγώνων του Europa League, με επικράτηση των φαβορί στα τρία ματς και την σούπερ έκπληξη στην Κοπεγχάγη. Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Ίντερ, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Κοπεγχάγη συνεχίζουν στα προημιτελικά που θα διεξαχθούν στην Γερμανία με την μορφή final-8.

Ads

Αναλυτικά τα παιχνίδια

Κοπεγχάγη – Μπασακσεχίρ 3-0 [0-1] (4′, 52′ πεν. Βιντ, 62′ Φαλκ)

Στα προημιτελικά του Europa League για πρώτη φορά προκρίθηκε η Κοπεγχάγη, που νίκησε 3-0 τη Μπασακσεχίρ στο Πάρκεν. Μπορεί η φετινή χρονιά εντός συνόρων να ήταν απογοητευτική, αφού έμεινε εκτός τίτλων, αλλά η Ευρώπη φαίνεται ότι είναι μια άλλη ιστορία για την Κοπεγχάγη.

Ads

Σε μια σεζόν, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω της πανδημίας, με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να ολοκληρώνονται προς το τέλος Αυγούστου, η ομάδα του Κάρλος Ζέκα νίκησε με το εμφατικό 3-0 τη Μπασακσεχίρ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Europa League.

Αντίπαλός της θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ΛΑΣΚ Λιντς. Το νοκ άουτ παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου στην Κολωνία.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Σολμπάκεν): Γιόνσον, Βαρέλα, Νέλσον, Μπιέλαντ, Μπόιλεσεν (69′ Μπένγκτσον), Μουντραζίγια (54′ Στάγε), Ζέκα, Μπιέλ (84′ Οβιέδο), Όλντερ Βιντ, Φαλκ Γένσεν (84′ Μπάρτολετς), Κάουφμαν (54′ Ντάραμι).

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουνιόκ, Καϊσαρά, Επουρεάνου, Σκρτελ, Κλισί, Καχβετσί (71′ Οζτζάν), Τοπάλ (54′ Άλεκσιτς), Τεκντεμίρ (54′ Ελία), Κριβελί (79′ Γκίλμπραντσεν), Μπα, Βίστσα.

Εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς

Σαχτάρ – Βόλφσμπουργκ 3-0 [2-1] (89′, 90+3′ Ζούνιορ Μοράες, 90+1′ Σόλομον)

Οι Ουκρανοί επικράτησαν με 3-0 της Βόλφσμπουργκ στο Κίεβο, σκοράροντας τρία τέρματα μετά το 89′ και σε συνδυασμό με τη νίκη τους στο πρώτο ματς με 2-1, εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Europa.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τη Βασιλεία, η οποία είχε επικρατήσει με 3-0 της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη και καλείται αύριο να διαχειριστεί το τεράστιο προβάδισμα που έχει πάρει.

ΣΑΧΤΑΡ (Λουίς Κάστρο): Πιατόβ, Ντοντό, Κριβτσόβ, Χοχολάβα, Ματβιγένκο, Αντόνιο (74′ Κοβαλένκο), Στεπανένκο, Μάρλος (77′ Σόλομον), Αλάν Πατρίκ, Τάισον (86′ Κονοπλιάνκα), Μοράες.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Κάστεελς, Μπρουκς, Πόνγκρατσιτς, Τισερόν, Σλάγκερ, Μπρέκαλο (76′ Γκιβαλογκί), Άρνολντ, Ρουσιγιόν (83′ Κλάους), Βέρχορστ, Γκίντσεκ (61′ Μαρμούς), Σάντος Σα.
*Αποβλήθηκαν οι Χοχολάβα (απευθείας κόκκινη στο 68′) και Μπρουκς (δεύτερη κίτρινη στο 70′).

Εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – ΛΑΣΚ Λιντς 2-1 [5-0] (57′ Λίνγκαρντ, 88′ Μαρσιάλ / 55′ Βίσινγκερ)

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν κάνει τη… δουλειά από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Λίντσερ κι έτσι ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει βασικούς (το είχαν ανάγκη βάσει της εικόνας τους στα τελευταία ματς της Premier) και παράλληλα να δώσει εμπειρίες σε παίκτες που αποτελούν δεύτερες ίσως και τρίτες λύσεις.

Παρά το γεγονός ότι στο 55’ έμεινε πίσω στο σκορ, η Γιουνάιτεντ έφτασε στη νίκη επί των Αυστριακών με 2-1 και με συνολικό σκορ 7-1 ταξιδεύουν για το Final 8 της Γερμανίας, που θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά την Κοπεγχάγη.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Όλε-Γκούναρ Σόλσκερ): Ρομέρο, Φόσου-Μένσα (84′ Μένγκι), Μπεγί, Μαγκουάιρ, Ουίλιαμς (72′ Τσονγκ), Φρεντ (64′ Περέιρα), Μάτα, ΜακΤόμινι, Λίνγκαρντ (64′ Πογκμπά), Τζέιμς (84′ Μαρσιάλ), Ιγκάλο.

ΛΑΣΚ ΛΙΝΤΣ (Ντόμινικ Τάλαμερ): Σλάγκερ, Βίζινγκερ (73′ Σάμπιτσερ), Τράουνερ, Αντράντε (80′ Φιλίποβιτς), Ρανφτλ, Χόλαντ, Μίκορλ, Ρένερ, Φρίζερ, Ράγκουτς, Μπάλιτς (66′ Ράιτερ).

Εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς

Ίντερ – Χετάφε 2-0 (33′ Λουκακού, 83′ Έρικσεν) [μονός αγώνας]

Την παρουσία της στα προημιτελικά του Europa League εξασφάλισε η Ίντερ. Στο νοκ άουτ παιχνίδι, που έγινε στην ουδέτερη «Άουφ Σάλκε Αρένα» ( δεν είχε διεξαχθεί πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων λόγω κορωνοϊού ), οι «νερατζούρι» νίκησαν 2-0 τη Χετάφε και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Πέναλτι στο 1-0 έχασαν οι Ισπανοί.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, η οποία στοχεύει στην κατάκτηση του τροπαίου, θα αντιμετωπίσει στις 10 Αυγούστου στο Ντίσελντορφ τον νικητή του ζευγαριού Λεβερκούζεν-Ρέιντζερς. Στο πρώτο ματς, οι Γερμανοί είχαν νικήσει 3-1 μέσα στη Γλασκώβη.

ΙΝΤΕΡ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Ντ’ Αμπρόζιο (84′ Μπιράγκι), Γκοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Γιανγκ, Μπαρέλα, Γκαλιαρντίνι, Μπρόζοβιτς (70′ Έρικσεν), Λουκακού, Μαρτίνες (70′ Σάντσες).

ΧΕΤΑΦΕ (Χοσέ Μπορδαλάς): Σορία, Σουάρες, Ντακονάμ, Ετσέιτα, Ολιβέρα (88′ Πορτίγιο), Μακσίμοβιτς (56′ Άνχελ), Τιμόρ, Νιόμ (69′ Τζέισον), Αραμπάρι (89′ Ντούρο), Κουκουρέγια, Μάτα (69′ Μολίνα).

Εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς