Τελικά ίσως πρέπει να αλλάξει όνομα η δεύτερη πιο σημαντική διασυλλογική διοργάνωση της UEFA και απλά να μετονομαστεί σε Sevilla League! Διότι αυτό το τρόπαιο της ανήκει! Έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό, η Σεβίλλη επικράτησε 3-2 της Ίντερ και κατέκτησε για 6η φορά το Europa, αποδεικνύοντας ότι σε αυτή τη διοργάνωση δεν έχει αντίπαλο.

Ads

Τη θεωρούσαν αουτσάιντερ κόντρα στη Γιουνάιτεντ, τη θεώρησαν αουτσάιντερ και κόντρα στην Ίντερ, αλλά η Σεβίλλη παίζει στο δικό της γήπεδο, όταν πρόκειται για το Europa League.

Έπειτα από ένα σπουδαίο παιχνίδι που δεν θύμιζε τελικό με ιδιαίτερες σκοπιμότητες, επιβλήθηκε της Ίντερ με 3-2 και κατέκτησε για 6η φορά στην ιστορία της σε τρόπαιο, σε ισάριθμους τελικούς.

Ήρωας της αναμέτρησης για την ομάδα του Ζουλέν Λοπετέγκι δεν ήταν τελικά ο Ντε Γιονγκ που πέτυχε δύο γκολ με εξαιρετικές κεφαλιές, αλλά ο κεντρικός αμυντικός, Ντιέγκο Κάρλος. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός εξιλεώθηκε για το γεγονός ότι υπέπεσε στο τρίτο συνεχόμενο πέναλτι και με ένα εξαιρετικό ψαλιδάκι στο 74’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, επιστρέφοντας το τρόπαιο στην Ανδαλουσία.

Ads

Αν ο Αντόνιο Κόντε ήθελε να γράψει για το πώς θα ήθελε να αρχίσει το παιχνίδι για την ομάδα του, ίσως να μην έγραψε τόσο θετική εκκίνηση, καθώς μόλις στο 3’ ο Λουκάκου έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ντιέγκο Κάρλος δεν γινόταν να τον πιάσει ούτε με λάσο και τελικά τον ανέτρεψε στην περιοχή, με τον ίδιο να υποπίπτει στο τρίτο συνεχόμενο πέναλτι στο τουρνουά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βέλγος και άνοιξε το σκορ 0-1 στο 5’, σημειώνοντας το 34ο γκολ του στη σεζόν 2019/20.

Ωστόσο, η Σεβίλλη που βρέθηκε σε ανάλογη θέση και με ανάλογο τρόπο κόντρα στη Γιουνάιτεντ δεν πτοήθηκε, έκανε το παιχνίδι της και το έκανε ακριβώς όπως το είχε σχεδιάσει. Συγκεκριμένα, στο 12’ η μπάλα έφτασε στα δεξιά στον Χέσους Νάβας, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Ντε Γιονγκ σκόραρε για το 1-1, με τον Ολλανδό να πετυχαίνει το δεύτερό του γκολ στη διοργάνωση. Το πρώτο ήταν με τη Γιουνάιτεντ.

Το ματς έδειχνε να ηρεμεί, αλλά ο Ντε Γιονγκ είχε πάρει παραμάζωμα την άμυνα της Ίντερ στον αέρα. Στο 33’ ο Μπανέγα που αποχαιρέτισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έβγαλε τη σέντρα από εκτέλεση φάουλ και ο πανύψηλος φορ των Ανδαλουσιανών έδωσε ψιλοκρεμαστή τροχιά στην μπάλα, νικώντας και τον έκπληκτο Χαντάνοβιτς γράφοντας το 2-1.

Το παιχνίδι πήγε «μία σου και μία μου», οπότε ήταν η σειρά της Ίντερ να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, μόλις τρία λεπτά αργότερα. Ασίστ ο Μπρόζοβιτς, κεφαλιά του Γοδίν από στατική φάση και η Ίντερ ισοφάρισε πολύ άμεσα σε 2-2,  διαμορφώνοντας διαφορετικά δεδομένα στο ματς.

Μπορεί το ματς να ήταν ιδιαίτερα ψυχαγωγικό για τους ουδέτερους, αλλά σε καμία περίπτωση ο ρυθμός του δεν θύμιζε την κρισιμότητα ενός τελικού ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τελικά, αυτό συνέβη απολύτως φυσιολογικά στο δεύτερο ημίχρονο, αφού οι παίκτες είχαν πάρει και τις ανάλογες οδηγίες από Λοπετέγι και Κόντε στην ανάπαυλα.

Η ανασταλτική λειτουργία των δύο ομάδων ήταν σαφώς πιο προσεκτική και στις στατικές φάσεις, αλλά η Ίντερ ήταν αυτή που κατάφερε να φτάσει μια ανάσα από το τρίτο γκολ. Ο Λουκάκου ήταν αυτός που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και μάλιστα σε έναν χώρο κοντά στη μεσαία γραμμή, έφτασε απέναντι στον Μπόνο, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο γκολκίπερ των Ισπανών με εξαιρετική αντίδραση, διατήρησε το παιχνίδι στο 2-2.
 
Τελικά, αυτό που δεν κατάφερε ο Λουκάκου, το κατάφερε ο Βραζιλιάνος αντίπαλός του, Ντιέγκο Κάρλος που τον ανέτρεψε στη φάση του πέναλτι. Στο 74’ έκανε το ψαλιδάκι από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε και στον Βέλγο επιθετικό, με το 3-2 να υπογράφεται στον τελικό.
 
Το σοκ για τους «νερατζούρι» ήταν τεράστιο, αλλά μπόρεσαν να βρουν μία ακόμα ευκαιρία. Στο 82’ ο νεοεισελθών στο ματς, Σάντσες, έκανε την προβολή σε μία φάση διαρκείας, αλλά ο Κουντέ πρόλαβε με δική του υπερπροσπάθεια να διώξει στη γραμμή διατηρώντας την κούπα στην Ανδαλουσία.

Σεβίλλη (Ζουλέν Λοπετέγκι): Μπόνο, Χέσους Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος (86′ Γκουντέλι), Ρεγκιλόν, Φερνάντο, Μπανέγα, Χορδάν, Σούσο (78′ Βάσκες), Οκάμπος (71′ Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (85′ Εν Νεσίρι)

Ιντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γοδίν (88′ Καντρέβα), Ντε Φράι, Ντ’ Αμπρόζιο (78′ Μόουζες), Γκαλιαρντίνι (78′ Ερικσεν), Γιανγκ, Μπαστόνι, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Λαουτάρο Μαρτίνες (78′ Σάντσες), Λουκάκου.σπανοί επανήλθαν με γκολ.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και όλα τα γκολ του τελικού