Δύσκολο αντίπαλο για τον Ολυμπιακό, όπως άλλωστε αναμενόταν με την παρουσία πολύ ισχυρών κλαμπ, έβγαλε η κλήρωση για τα play-offs με φόντο τους «16» του Europa League.

Ads

Στην κλήρωση που έγινε στη Νιον προέκυψε στον δρόμο του η Αταλάντα, που υπέστη αποκλεισμό-σοκ στην τελευταία αγωνιστική του Champions League από τη Βιγιαρεάλ, αλλά διαθέτει τεράστια δύναμη (ειδικά στην επίθεση) και θα φιλοξενήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας στις 17 Φεβρουαρίου στο Μπέργκαμο.

Η ρεβάνς θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα, στις 24 του ίδιου μήνα, στο «Καραϊσκάκη», ενώ θυμίζετε ότι δεν ισχύει πλέον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Από τα υπόλοιπα ζευγάρια ξεχωρίζει η μάχη της Μπαρτσελόνα με τη Νάπολι και της Λειψίας με τη Σοσιεδάδ, ενώ η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις της διοργάνωσης Σεβίλλη, θ’ αντιμετωπίσει τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ads

Αναλυτικά η κλήρωση των play-offs του Europa League

  • Σεβίλλη – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
  • Αταλάντα – Ολυμπιακός
  • Λειψία-Σοσιεδάδ
  • Μπαρτσελόνα – Νάπολι
  • Ζενίτ – Μπέτις
  • Ντόρτμουντ – Ρέιντζερς
  • Σέριφ Τιρασπόλ – Μπράγκα
  • Πόρτο – Λάτσιο

Οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στους 16 του Europa League (όσες δηλαδή τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους) και περιμένουν τα αποτελέσματα των play-offs και την κλήρωση για να μάθουν τους αντιπάλους τους, είναι οι εξής:

Λιόν, Μονακό, Σπαρτάκ Μόσχας, Άιντραχτ, Γαλατάσαραϊ, Ερυθρός Αστέρας, Λεβερκούζεν, Γουέστ Χαμ.

Η κλήρωση της φάσης των 16 θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου και δεν θα επιτραπεί να κληρωθούν μαζί ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο. Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 10 Μαρτίου και οι δεύτερη μία εβδομάδα αργότερα.

Η κλήρωση των προημιτελικών, του ημιτελικού και του τελικού θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στις 18 Μαρτίου και δεν θα έχει δικλείδες ασφαλείας. Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου και οι δεύτεροι στις 14 του μήνα. Οι ημιτελικοί θα αρχίσουν στις 28 Απριλίου και οι δεύτεροι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 5 Μαΐου.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 18 Μαΐου, στο “Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν” της Σεβίλλης.