Σοκαριστικές στιγμές εξελίχτηκαν στον αγώνα Δανίας-Φινλανδίας, όταν ο διεθνής Δανός και παίκτης της Ίντερ Έρικσεν, έπεσε στο έδαφος έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, δίχως να έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση ή μαρκάρισμα, μετά από μία πάσα σε συμπαίκτη του.
 
Αμέσως έσπευσαν τα ιατρικά επιτελεία Δανίας και Φινλανδίας, για να τον συνεφέρουν, με τεχνητή αναπνοή και στη συνέχεια χρήση απινιδωτή.
 
Η στιγμή της κατάρρευσης

Ads

 Η μεταφορά του εκτός γηπέδου με φορείο

 

Την ίδια ώρα άπαντες έπιαναν τα κεφάλια τους, προσεύχονταν δακρυσμένοι, με κομμένη την ανάσα για τον Δανό χαφ, με τα πλάνα που εστίαζαν πάνω του καθώς βρισκόταν στο έδαφος να προκαλούν ανατριχίλα.

Αφού πέρασε πάνω από μισή ώρα και η αγωνία για την ίδια του τη ζωή συγκλόνιζε την παγκόσμια κοινή γνώμη, η UEFA με επίσημη ανακοίνωση της, ανέφερε πως είναι στο νοσοκομείο και η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί.

 

 
Η UEFA ανακοίνωσε επιπλέον, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί στις 21:30 και το ματς Βέλγιο – Ρωσία θα διεξαχθεί κανονικά, παράλληλα με το Δανία – Φινλανδία.
 

Η ομοσπονδία της Δανίας επανεπιβεβαιώνει ότι ο Έρικσεν βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και έχει τις αισθήσεις του και αναφέρει ότι οι παίκτες ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας του συμπαίκτη τους και πως το Δανία – Φινλανδία θα συνεχιστεί στις 21:30 ώρα Ελλάδας
 
Λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν σε ανύποπτη στιγμή μέσα στο γήπεδο, η σύζυγος του άτυχου ποδοσφαιριστή που έβλεπε το ματς από τις κερκίδες έτρεξε και μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

image
 
Οι ποδοσφαιριστές της Δανίας δεν της επέτρεψαν να πλησιάσει τον σύζυγο της, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε κλάματα και να προσπαθούν οι Κγιάερ, Σμάιχελ να την παρηγορήσουν.

image
 
Το Δανία – Φινλανδία συνεχίζεται κατόπιν επιθυμίας των παικτών των δύο ομάδων.

Απομένουν τα τελευταία 4 λεπτά του 1ου μέρους και το 2ο ημίχρονο, με μία 5λεπτη διακοπή ως ημίχρονο.

Η UEFA διόρθωσε το tweet της και δεν θα υπάρχει 5λεπτη διακοπή αντί για ημίχρονο στο Δανία – Φινλανδία, αλλά 5 λεπτά καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες επικοινωνία με τους συμπαίκτες του είχε ο Κρίστιαν Έρικσεν από το κρεβάτι του νοσοκομείου, όπως αποκάλυψε ο Τόμας Μέλερ.
 
Ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής Δανίας ανέφερε πως ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, που έκανε όλον τον πλανήτη να καρδιοχτυπήσει τις τελευταίες ώρες, μίλησε μέσω βίντεο κλήσης με τους συμπαίκτες του για να τους διαβεβαιώσει πως είναι καλά.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, ο Έρικσεν ήταν αυτός που τους ζήτησε να επιστρέψουν στο γήπεδο και να αγωνιστούν κανονικά, αφού δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.