Η 5η αγωνιστική ήταν «γούρικη» για την ομάδα της Λαμίας αφού σημείωσε την πρώτη της νίκη στη νέα σεζόν της Super league, επικρατώντας με 2-1 του Ιωνικού στη απόρθητη πριν το σημερινό ματς Νεάπολη.

Ads

Οι Νικαιώτες έμειναν με δέκα παίκτες από το 19ο λεπτό (λόγω αποβολής του Ντάλσιο) και οι παίκτες του Γρηγορίου χάρη σε γκολ του Μανούσου (21′) με πέναλτι και του Γόλεμιτς (55′) με κεφαλιά πήραν τη νίκη. Το γκολ για τους γηπεδούχους το πέτυχε ο Άοσμαν (36′).

Η ομάδα της Νίκαιας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 9′ είχε την πρώτη της καλή στιγμή, με ένα σουτ του Άοσμαν μέσα από την περιοχή, το οποίο κόντραρε.

Ύστερα από 7 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν, με τον Ταιρόν να βρίσκει τον Γκόλεμιτς μετά από εκτέλεση φάουλ και εκείνος με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, όμως ο Ντάλσιο έδιωξε προ του Μανούσου λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος.

Ads

Ωστόσο η φάση εξετάστηκε από το VAR και διαπιστώθηκε ότι ο Ντάλσιο είχε απομακρύνει με το χέρι, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να κερδίσει πέναλτι. Ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση του και έκανε το 0-1.

Παρόλο που οι Νικαιώτες είχαν μείνει με 10 παίκτες ήταν αρκετά δραστήριοι και στο 36′ κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (1-1) με ένα υπέροχο πλασέ του Άοσμαν, μετά από ασίστ του Τουράμ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η Λαμία μπήκε καλύτερα, καθώς πλέον είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 55′ μάλιστα πήρε εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Ταιρόν βρήκε τον Γκόλεμιτς από εκτέλεση κόρνερ και εκείνος με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Έπειτα από τρία λεπτά οι Φθιώτες είχαν μια τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη, όμως ο Μανούσος δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Χουτεσιώτη. Οι γηπεδούχοι δεν πέταξαν «λευκή πετσέτα» και κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια να φέρουν το ματς στα ίσια, όμως δεν τα κατάφεραν ποτέ, με τη Λαμία να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας(76′ Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι(46′ Βαφέας), Σάντσεζ(89′ Μπουένο), Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας(76′ Μπάσα), Ντάλσιο, Άοσμαν, Καμπράλ(36′ Μάναλης), Τουράμ

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου):Γκαραβέλης, Βύντρα, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεζ, Μαζουλουξής, Νούνιες(90′ Σκόνδρας), Ρόμανιτς(88′ Αραμπούλι), Τιρόνε(69′ Μανουσάκης), Μανούσος(68′ Μπεχαράνο), Καραμάνος

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ Ράινχαρντ (Αν. Αττικής), Στεφανής Γεώργιος (Καρδίτσας)
4ος Διαιτητής: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)
VAR: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)
AVAR: Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών)