Σε ευθεία σύγκρουση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή βρίσκεται πλέον η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εμπλέκοντας τον υφυπουργό στα όσα συνέβησαν πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οδήγησαν στην ματαίωση του αγώνα. Εν τω μεταξύ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και την αναβολή του συλλαλητηρίου που είχε προγραμματίσει για την Τετάρτη επειδή όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «υπάρχουν φόβοι για προβοκάτσια».

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός είχε ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν πριν από την απόφαση του διαιτητή να ματαιώσει τον αγώνα για λόγους ασφαλείας. Ο Παναθηναϊκός επιρρίπτει ευθύνες στον διαιτητή για τα επεισόδια, υποστηρίζοντας πως λειτούργησε εκτός κανονισμού, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει τη μη διεξαγωγή του αγώνα, επικαλούμενος τον νέο αθλητικό νόμο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Alpha 9.89, επισήμανε πως δεν είχε καμία επαφή με τον διαιτητή και πως δέχτηκε τηλεφωνήματα από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΑΒ, αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Βρέντζο και τον μεγαλομέτοχο τον ερυθρολεύκων Βαγγέλη Μαρινάκη, που τον πήραν να του παραπονεθούν για επεισόδια.

«Σε όλους απάντησα ότι αρμόδιος είναι ο διαιτητής για το αν θα διεξαχθεί ο αγώνας ή όχι. Αυτός είναι ο άρχων του αγώνα», τόνισε ο Σταύρος Κοντονής και πρόσθεσε: «Εγώ κανέναν δεν κάλεσα. Στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, στον πρόεδρο και στον αντιπρόεδρο της ΔΕΑΒ με τους οποίους είχα συνεχή επαφή, το τηλέφωνό μου δεν σταμάτησε λεπτό, σε όσους με κάλεσαν –διότι απ’ ό,τι καταλαβαίνω από την ανακοίνωση (σημ: του Παναθηναϊκού) αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί ότι εγώ είχα παρέμβαση στον διαιτητή ή τον παρατηρητή, αυτό αντιλαμβάνομαι- το τονίζω ότι ουδεμία επαφή είχα με το διαιτητή. Προς όλους τόνισα ότι θα πρέπει να αφήσουμε το διαιτητή να αποφασίσει αν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας ή όχι».

Σημειώνεται πως η στάση του κ. Κοντονή είχε δημοσιοποιηθεί και κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για το αν θα διεξαγόταν ο αγώνας. Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής τόνιζε προς όλες τις μεριές πως «ο μοναδικός υπεύθυνος για την διεξαγωγή της αναμέτρησης είναι ο διαιτητής Παππάς. Αυτός παίρνει την τελική απόφαση». Παράλληλα σημείωνε πως ο ίδιος «είναι στη συνέχεια ο αρμόδιος για να επιληφθεί για την επιβολή ποινών σε διοικητικό επίπεδο στη συνέχεια».

Ads

Ο Παναθηναϊκός σε νέα ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του την ημερομηνία σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ και των θυγατρικών της […]

Στο διοικητικό συμβούλιο συζητήθηκε εκτενώς το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού της κυβέρνησης στα θέματα του Αθλητισμού, κ. Κοντονή. Χθες διαβάσαμε στην ανακοίνωση του Υφυπουργού ότι η προσπάθεια πάταξης της βίας και της διαφθοράς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής. Σήμερα ακούσαμε τον κ. Κοντονή να λέει σε συνέντευξή του ότι στο κρίσιμο δίωρο του ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου συνομίλησε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να αποδεχθεί ο Υφυπουργός κλήσεις από παράγοντες των ομάδων, τη στιγμή που μόνον ο διαιτητής αποφασίζει την τύχη του κάθε αγώνα, πολλώ δε μάλλον να συνομιλήσει με παράγοντα, ο οποίος ως κακουργηματικά διωκόμενος έχει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση με τέτοιες ενέργειες γεννάται το ερώτημα πώς ακριβώς συμβάλλει ο Υφυπουργός στην προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σχετικά με την αναβολή του συλλαλητηρίου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει:

«Λήφθηκε η απόφαση αναβολής του προγραμματισμένου για την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου συλλαλητηρίου. Το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως κατόπιν σοβαρών πληροφοριών που μεταφέρθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. περί δράσεων οργανωμένης προβοκάτσιας. Υπό τον κίνδυνο να αμαυρωθεί η ειρηνική διαδήλωση και να δοθεί τροφή στους απανταχού πολέμιους του συλλόγου, ομοφώνως κρίθηκε σκόπιμο να μετατεθεί σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω».