Λίγες ημέρες μετά τη σύνθεση της επιτροπής εξομάλυνσης μέχρι να αλλάξουν κάποια πράγματα στο καταστατικό της ΕΠΟ και να οδηγηθεί η ομοσπονδία σε εκλογές, ένα νέο περιστατικό ήρθε να καταδείξει το πρόβλημα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ads

Ένα περιστατικό που είχε στόχο τη νέα κεντρική επιτροπή διαιτησίας, την οποία ανέλαβε ο Γιώργος Μπίκας, ο οποίος μαζί με τους Γιάννη Τσαχειλίδη και Δημήτρη Καλύβα θα έκαναν τους ορισμούς των διαιτητών για τα παιχνίδια της Super League.

Σύμφωνα με καταγγελία, την οποία δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το βράδυ της Παρασκευής, άγνωστοι πήγαν στο σπίτι του Τσαχειλίδη και χτυπούσαν τα κουδούνια, εκτοξεύοντας ύβρεις. Ο ίδιος δεν άνοιξε, βγήκε στο μπαλκόνι και αντίκρισε δυο άνδρες (ο ένας ο φορούσε μαύρο κράνος και ο άλλος ήταν με γκρι τζάκετ), ο οποίοι άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν, κάτι που άκουσαν και τα παιδιά του.

Ο Τσαχειλίδης, μετά το περιστατικό αυτό, πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής γνωστοποιώντας στις αρχές την επίθεση που δέχθηκε και επικοινώνησε με τους Γιώργο Μπίκα και Δημήτρη Καλύβα. Από κοινού πήραν απόφαση να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.  Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης, Γιάννης Δρόσος, όπως και ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Οι τρεις της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, τις οποίες αναμένεται να υποβάλουν και εγγράφως, και μένει να φανεί αν θα γίνουν αποδεκτές.

Ads

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για την καταγγελία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιάννη Τσαχειλίδη. Η ΠΔΕ χαρακτήρισε άηθες το περιστατικό, το καταδίκασε και προειδοποίησε ότι αν επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό θα διακόψει επ΄ αόριστον τα εθνικά πρωταθλήματα.

Η ανακοίνωση: «Η χθεσινοβραδινή καταγγελία από το μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κ. Γιώργο Μπίκα για αήθη προσπάθεια εκφοβισμού μέλους της ΚΕΔ, πράξη για την οποία έχει ήδη επιληφθεί η Ελληνική Αστυνομία, είναι αποκρουστική και η ΠΔΕ την καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Η στοχευμένη αυτή επίθεση είχε τελικά ως αποτέλεσμα την υποβολή παραίτησης όλων των μελών της ΚΕΔ, καθώς και του κ. Γεωργίου Μπίκα από την ΠΔΕ. Για το θέμα αυτό έχουν ήδη ενημερωθεί η UEFA, η FIFA και ο εκπρόσωπός της για την Ελλάδα κ. Κωστάκης Κουτσοσκούμνης.

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΠΔΕ έχει διορισθεί από την FIFA με σκοπό την εξομάλυνση της λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και την παράδοση της διοίκησής του, μετά την πλήρη εναρμόνισή του με τα διεθνώς κρατούντα και εφαρμοζόμενα, το ταχύτερο δυνατό στην εκλεγμένη φυσική του ηγεσία.

Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που από οποιαδήποτε πλευρά επιχειρηθούν στο μέλλον ανάλογες απόπειρες εκτροπής της ΠΔΕ από την εντολή και το έργο της, θα ανασταλεί η διεξαγωγή του συνόλου των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου για όσο χρόνο κριθεί αναγκαίο, έστω και αν αυτό συνεπάγεται μελλοντικό αποκλεισμό των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις. Η εντολή της FIFA προς την ΠΔΕ είναι σαφής και διαρκής και η ΠΔΕ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον δρόμο της εντολής αυτής μέχρι την ολοκλήρωση της αποστολής της».

Βασιλειάδης: Η «παράγκα» προσπαθεί να επιβιώσει με κάθε τρόπο

Μετά την ορκωμοσία του ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την καταγγελία του μέλους της ΚΕΔ, Γιάννη Τσαχειλίδη, για προσπάθεια εκφοβισμού του: «Η άνανδρη προσπάθεια εκφοβισμού μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο.,  η οποία συστήθηκε αμέσως μετά από τον διορισμό της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της FIFA, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προσπάθεια της “παράγκας” να επιβιώσει με κάθε μέσο.

Η προσωρινή Διοικούσα επιτροπή τελεί υπό την απόλυτη προστασία του κράτους, δεδομένου ότι διορίστηκε από την ανώτατη διεθνή ποδοσφαιρική αρχή κατόπιν πρόσκλησης από την Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να οδηγήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στη διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό. Η Κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί ανάλογο φαινόμενο στο μέλλον και είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις διατάξεις του Ν.4326/2015 όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν προκειμένου το ποδόσφαιρο να εξυγιανθεί».