Στην τρίτη διαδοχική εντός έδρας αναμέτρηση, ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε την πρώτη νίκη του, επικρατώντας 2-0 της Βέροιας, για τη 12η αγωνιστική της Super League. Στους «Ζωσιμάδες», ο Πέδρο Κόντε άνοιξε με κεφαλιά το σκορ στο 39΄, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 92΄ ο Κοζωρόνης με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής.

Ads

Η ομάδα των Ιωαννίνων έφτασε τους 17 βαθμούς περνώντας στη 2η θέση. Στη ζώνη του υποβιβασμού παραμένει η Βέροια με 6 βαθμούς, η οποία έμεινε με 10 παίκτες στο 59΄ όταν ο Καπετάνος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.  
 
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε επιθετικά και είχε αρκετές ευκαιρίες. Αρχικά, μετά το κόρνερ του Κοζορώνη, ο Λίλα έκανε το σουτ στην κίνηση της μπάλας, η οποία όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λόπεθ, στο 7ο λεπτό. Με τον Ζάιρο «κινητήριο μοχλό», ο ΠΑΣ απείλησε αρκετές φορές την εστία της Βέροιας, όπως και ο Κόντε, αλλά χωρίς να μπορέσει να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες. Στο 38ο λεπτό ο Πέδρο Κόντε επιχείρησε ν’ ανοίξει με κεφαλιά το σκορ για τον ΠΑΣ, αλλά υπεδείχθη σε θέση οφσάιντ, ενώ και ο Λόπεθ είχε προβεί σε εξαιρετική απόκρουση. Αυτό που ήθελε, πάντως, το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα ο Ισπανός καθώς αυτή τη φορά αξιοποιώντας τη σέντρα του Κούτρη έστειλε με κεφαλιά την μπάλα, η οποία σκαστή κατέληξε στα δίχτυα του Λόπεθ. Ο κακός αγωνιστικός χώρος (βρεγμένο έδαφος) καθιστούσε ούτως ή άλλως δύσκολο το οποιοδήποτε κοντρόλ, με τον Λόπεθ να κάνει λάθος εκτίμηση και τον Κόντε ν’ αυξάνει σε 6 τα γκολ του στη Super League φέτος. Η Βέροια δεν είχε πλάνο στον αντίποδα, μένοντας σε διαρκή θέση άμυνας, με τις επιθέσεις της να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ συνέχισε να κυριαρχεί με τη μεσαία γραμμή του να κάνει ό,τι ήθελε την αντίστοιχη της Βέροιας. Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τη Βέροια στο 59ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Καπετάνος. Η Βέροια δεν απείλησε στο υπόλοιπο του αγώνα, ο ΠΑΣ χαμήλωσε ρυθμο, αλλά στο 92΄ οι γηπεδούχοι βρήκαν το δεύτερο γκολ, με τον Κοζωρόνη να πιάνει εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής και τον Λόπεθ να μην καταφέρνει να αντιδράσει.  

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λίλα, Ντα Σίλβα – Σισόκο, Άρτσε

ΚΟΚΚΙΝΗ: Καπετάνος (59′)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος (66΄ Νόε Ακόστα Ριβέρα), Ζάιρο, Κοζορώνης, Κόντε (81΄ Κόντε)

Ads

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Καλί, Σισοκό (82΄ Βίτι), Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Άρσε, Χαροντάκης (46΄ Βασιλαντωνόπουλος), Σαρπόνγκ, Σισίνιο (66΄ Μεληκιώτης), Καπετάνος

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ