Οι 16 ποδοσφαιριστές του Νίκου Κωστένογλου, με εμφάνιση… ΑΕΚ, πήραν την νίκη γοήτρου μέσα στην Αυστρία και πήραν την πρώτη νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ. Αξιοσημείωτο είναι πως με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ πήρε και το μπόνους των 140 χιλιάδων ευρώ.

Ads

 
Από την άλλη μεριά, δεν υπήρχε Στουρμ παρά για ένα 15λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο που κατάφερε να μειώσει, αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάτι παραπάνω με την ΑΕΚ κάνει μια από τις καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις μέσα στην χρονιά.

Στο πρώτο ημίχρονο μόνο μια ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο και αυτή ήταν η ΑΕΚ. Η ομάδα ανάγκης που κατέβασε ο Νίκος Κωστένογλου στον αγώνα με την Στουρμ Γκρατς έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο ημίχρονο με 2-0.

Από το 35′ και μετά η Στουρμ προσπάθησε να αντιδράσει με κάτι σουτ της απελπισίας από πολύ μακριά αλλά ο Κωνσταντόπουλος και οι Μανωλάς-Μπουγαϊδης δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Και ενώ έδωσε η ΑΕΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο χώρο, ήρθε ο Γκερέιρο με την όμορφη ενέργεια και την ασίστ πάρε βάλε στον Μπερνς να γράψουν το σκορ ημιχρόνου.
 
Στην επανάληψη η ΑΕΚ κράτησε την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου για περίπου πέντε λεπτά και στην συνέχεια οι ρόλοι άλλαξαν με την Στουρμ να πιέζει τον δικέφαλο στο μισό γήπεδο προκειμένου να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.
 
Από το 55′ και μετά οι Αυστριακοί είχαν μετακομίσει στην περιοχή του Κωνσταντόπουλου και τελικά το γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους με τον Βολφ. Η Στουρμ άντεξε μέχρι και το 60ο λεπτό, αλά στη συνέχεια οι φωνές του Κωστένογλου έπιασαν τόπο και η ΑΕΚ ξαναπήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού.
Η επιβράβευση αυτής της ανωτερότητας ήρθε στο 76′ με ένα καταπληκτικό γκολ του Κλωναρίδη. Μέχρι το τέλος του αγώνα η εικόνα των δύο ομάδων δεν άλλαξε, με την Ένωση να πετυχαίνει την πρώτη της φετινή νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ads