Με νίκη καλωσόρισε τη νέα χρονιά ο Παναιτωλικός, εν όψει και της αλλαγής ιδιοκτησίας, επικρατώντας με καλή εμφάνιση 2-0 του Ατρόμητου Αθηνών, για τη 16η αγωνιστική της Super League 1.

Ads

Έτσι επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς πριν από αυτό το ματς η ομάδα του Αγρινίου είχε μία νίκη σε εννέα συνολικά αγώνες και με αυτό το τρίποντο ανέβηκε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έπιασε τον Ατρόμητο στους 19 βαθμούς, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο -6 από την εξάδα και τις θέσεις που οδηγούν στα play-offs.

Οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» δύο φορές από κόρνερ, με τον Σενγκέλια να «σερβίρει» αρχικώς στον Καρέλη για το γκολ της χρονιάς με ένα ασύλληπτο τακουνάκι, και εν συνεχεία στον Χουχούμη για το τελικό σκορ.

Βέβαια, κομβικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης έπαιξε η απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Γιαννιώτης στο 23ο λεπτό, αφήνοντας τους Περιστεριώτες με δέκα παίκτες.

Ads

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-1-4-1. Στην εστία βρέθηκε ο Ανέστης, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Αποστολάκη, Λάρσον, Μλάντεν και Χουχούμη στην τετράδα της άμυνας. Σε ρόλο αμυντικού χαφ ξεκίνησε ο Φλόρες, με τους Ξενιτίδη και Ντίας να αγωνίζονται λίγο πιο μπροστά στη μεσαία γραμμή. Στις «πτέρυγες» ήταν οι Νταγκό και Σενγκέλια, με τον Καρέλη μοναδικό προωθημένο.

Από την άλλη, ο Κρις Κόουλμαν επέλεξε το σύστημα 4-3-3 για τον Ατρόμητο. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γιαννιώτης με τους Ντε Μποκ, Στρούγγη, Αθανασίου και Κεσχρίντα στην άμυνα. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ και , με τους Ροτάριου και Ρομπάιγ να πλαισιώνουν στην επίθεση τον Κιάρντασον.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Παναιτωλικό να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό. Όσο περνούσε η ώρα, ο Ατρόμητος ισορροπούσε την κατάσταση, με την ομάδα του Κρις Κόουλμαν μάλιστα να ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη.

Συγκεκριμένα, στο 17ο λεπτό, ο Ροτάριου έκλεψε την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής, «ζύγισε» το σουτ, όμως ο Ανέστης μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Παναιτωλικός «απάντησε» στις ευκαιρίες, με τον Σενγκέλια να φεύγει στην πλάτη της άμυνας από πλάγια θέση με το σουτ του να βρίσκει σε σώματα αμυντικών.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η φάση της κόκκινης κάρτας του Ατρομήτου που άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς. Σε μια φάση «καρμπόν» με την προηγούμενη, ο Σενγκέλια κινήθηκε στην πλάτη των στόπερ, ο Γιαννιώτης βγήκε από την περιοχή του πέφτοντας άσχημα πάνω στον μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη.

Με παίκτη παραπάνω, τα «καναρίνια» – όπως ήταν λογικό – βρήκαν ανοικτούς διαδρόμους, πολιορκώντας την αντίπαλη περιοχή, κυρίως με σέντρες των δύο μπακ, Χουχούμη-Αποστολάκη.

Στο 31’, η κεφαλιά του Νταγκό πέρασε άουτ, μετά από σέντρα του Αποστολάκη, ενώ στο 36’ ο Καρέλης δεν βρήκε για λίγο την μπάλα με προβολή, έπειτα από σέντρα του Χουχούμη.

Στο 45’, το διαγώνιο σουτ του Αποστολάκη έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Μάριτς, ενώ η μεγαλύτερη φάση του ματς ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με την κεφαλιά του Καρέλη από την «καρδιά» της περιοχής να φεύγει ελάχιστα άουτ, έπειτα από νέα «γλυκιά» σέντρα του Χουχούμη.

Με το πόδι πατημένο στο… γκάζι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός, εξαργυρώνοντας άμεσα την πολύ καλή του εικόνα που είχε μέχρι εκείνο το σημείο του ματς.

Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, η πίεση του Καρέλη έφερε ένα κόρνερ για τους γηπεδούχους. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σενγκέλια, με τον Νίκο Καρέλη να πετυχαίνει το γκολ της χρονιάς! Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με δέκα γκολ, βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι, και με πλάτη στην εστία (!) έπιασε ένα ασύλληπτο τακουνάκι έκανε το 1-0 για τον Παναιτωλικό.

Εξέλιξη που έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Αγρινίου, οι οποίοι έψαχναν ένα δεύτερο γκολ να κλειδώσουν τη νίκη. Στο 53′ χάθηκε διπλή ευκαιρία να συμβεί αυτό, τα σουτ των Φλόρες και Ξενιτίδη έξω από την περιοχή να σταματούν στα σώματα. Μετά τη μία ώρα αγώνα, ο ρυθμός έπεσε λίγο, με τους γηπεδούχους ωστόσο να ελέγχουν τον ρυθμό.

Ο Ατρόμητος, που «φωνάζει» για κόκκινη στον Φλόρες μετά από σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κιάρντασον στο 62′, απείλησε για πρώτη φορά στο 70′, με αδύναμο σουτ του Ισλανδού επιθετικού.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ωστόσο, ο Παναιτωλικός πέτυχε και δεύτερο γκολ μετά από κόρνερ του Σενγκέλια και κεφαλιά του Χουχούμη, ο οποίος πήδηξε ανενόχλητος στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, και εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως ο Μάριτς έμεινε στην εστία του έκανε 2-0.

Στα τελευταία λεπτά και με τα πάντα να έχουν ουσιαστικά κριθεί, ο Παναιτωλικός έκανε σωστή διαχείριση του αγώνα, φτάνοντας άνετα στο τρίποντο. Στο 81′, λίγο ήθελε να γίνει και το 3-0, με τους Πέδρο και Αποστολάκη να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης-,Αποστολάκης, Λάρσον (90’ Μαλής), Μλάντεν, Χουχούμης-, Ξενιτίδης (76’ Χατζηθεοδωρίδης)-, Φλόρες (68’ Μάρτενσον), Ντίας, Νταγκό (68’ Κολοβός), Σενγκέλια-, Καρέλης (76’ Πέδρο)

Ατρόμητος Αθηνών (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης-, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Αθανασίου-, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Φρίντγιονσον (25’ Μάριτς)-, Ρομπάιγ (66’ Κλωναρίδης), Ροτάριου (73’ Τζαβίδας), Κιάρντασον (73’ Οικονομίδης)

Διαιτητής: Μαλούτας Δημήτριος (Ημαθίας)
Βοηθοί: Τζιουβάρας Θεόδωρος (Κοζάνης), Νίκζας Αχιλλέας (Λάρισας)
4ος Διαιτητής: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)
VAR: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
AVAR: Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής)