Η επιστροφή του Απόλλωνα Σμύρνης στην Σούπερ Λίγκα καθυστέρησε τρεις αγωνιστικές, όμως στην πρεμιέρα του φώναξε «παρών». Σε ένα χορταστικό ματς με τέσσερα δοκάρια (από δύο για κάθε ομάδα), η Ελαφρά Ταξιαρχία επικράτησε με σκορ 1-0 της ΑΕΛ, που παρότι ήταν ελαφρώς ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη της φετινή νίκη.

Ads

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πανηγύρισε με πέναλτι buzzer beater, καθώς ο διαιτητής Μανούχος έδειξε την άσπρη βούλα στο 90’, σε χέρι του Μαϊδανού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φατιόν, που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ναγκί.

Η ΑΕΛ πήρε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού. Οι «βυσσινί» στρίμωξαν την «Ελαφρά ταξιαρχία» στην περιοχή της, δημιουργώντας την πρώτη -και μοναδική στο πρώτο ημίχρονο- καλή στιγμή τους στο 14’. Ο Τρούγιτς βγήκε στο τετ α τετ από κάθετη του Μιλοσάβλιεβιτς, πέρασε και τον Κότσαρη, όμως το πλασέ του χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα.

Η αναγκαστική αντικατάσταση του Ραΐλι στο 32’ άλλαξε τα δεδομένα για τους γηπεδούχους και λίγα λεπτά μετά έφτασαν στην πρώτη καλή τους φάση. Στο 36’ ο Μπεντινέλι έπιασε το σουτ, που προσέκρουσε στο δοκάρι του Ναγκί. Ο νεοεισαχθείς Τσιλούλης πήρε το ριμπάουντ, πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ads

Το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μισό του ματς, με τον Βαγγέλη Πλατέλλα –που μπήκε στο 52’- να δοκιμάζει σουτ μπροστά στην εστία του Κότσαρη, ενώ αρκετά δραστήριος ήταν και ο Ντουρμισάι.

Στο 64’ ήρθε η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει, με κεφαλιά του Φερνάντες που μπλόκαρε δύσκολα ο Ναγκί, ενώ στο 74’ ο Κότσαρης απομάκρυνε το σουτ του Φίλιπ.

Στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΛ στο δεύτερο μισό του ματς, ο Πινακάς τροφοδότησε τον Ντουρμισάι, αυτός πλάσαρε, όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Απόλλων «απάντησε» στα δοκάρια, με το μακρινό σουτ του Μπεντινέλι να χτυπάει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και να απομακρύνεται.

Στο 88’ έγινε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα. Ο Μαϊδανός έκανε χέρι στο δυνατό σουτ του Φατιόν, ο διαιτητής Μανούχος έδωσε την παράβαση έπειτα από έλεγχο του VAR και ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ και νυν του Απόλλωνα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για το τελικό 1-0.

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Πάγκαλος (Λασιθίου)

4ος: Γκαμάρης (Αθηνών)

VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

AVAR: Πατράς (Μακεδονίας)

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Κότσαρης , Χουχούμης (70’ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Ραΐλι (32’ Τσιλούλης), Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Σλίβκα, Μπεντινέλι, Φερνάντεζ (77’ Μουνιέ) , Ντάουντα (77’ Ιωαννίδης).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Ναγκί, Μπέρτος, Ηλιάδης, Μούζεκ, Φιλίπ (82′ Μαϊδάνος), Σπαρβ, Σεσέροβιτς (65’ Αλί Γκαζάλ), Μιλοσάβλιεβιτς (53’ Πλατέλλας), Τόρζε (82′ Ζαχαράκης) , Τρούγιτς (65’ Πινακάς), Ντουρμισάι

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και το γκολ του αγώνα